• Alacsony tesztoszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Férjem spermaeredménye herevisszérműtét és FER 14 kúra után tovább romlott (10 millióról 6 millióra), egyéb vizsgálatok (genetikai stb.) mindent rendben találtak. Hormoneredményei mind a referenciatartomány közepén vannak, kiv. a tesztoszteront, ami 13,2 (ref. 9,9-52,4). Lehet, hogy emiatt alacsony a spermaszám? Az andrológus szerint csak ICSI jöhet szóba, de egy ismerősöm férjének hasonló esetben Clostylbegit segített, és spontán megfogant a baba 3 hónap után. Mi is bízhatunk ebben? Köszönettel, Júlia

        Dr. Csanádi Gábor válasza a spermakép témában

        A spermaszám önmagában nem elég információ, tudni kellene a mozgási jellemzőket. Ha ez elfogadható, ICSI előtt azért még az inszemináció is szóba jöhet. Clostilbegyttel próbálkozni lehet, de a teherbeesési esélyeket nem sokkal növeli. Ha a FER14 és a herevisszér műtét óta még nem sok idő telt el (6 hónap) esetleg érdemes még várni és egy újabb sperma vizsgálatot csináltatni akkor.


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor

        Kérdés: 2011. február 09., 08:35; Megválaszolva: 2011. március 06., 19:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó