• Szagos vizelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! A vizeletem az utóbbi időben (1 év) erősebb szagú, különösen reggelente, valamint erős "világos sör" sárga. A nap folyamán ez enyhül. A szag nem jellegzetesen és egyformán büdös, inkább az elfogyasztott ételekre hasonlít. Bizonyos fűszerek, pl. szerecsendió, ill. teaízesítők (gyömölcsteák, Earl Gray) szinte kivehetők. Igyekszem sokat inni, de ennek azért van következménye, mert nagyon gyakran kell pisilni mennem, ami munkahelyen olykor kissé kínos. Mi ennek az oka? A májam, vagy a vesém ilyen kis "kiválasztós", vagy alulműködő? Gyakran van hólyaghurutom, egyre több ételféleségre vagyok semiallergiás, és az epepróbáló kajákon olykor elbukom. (pld. hagyma + sült szalonna, körömpörkölt, kocsonya). Kövér is vagyok, 110 kg. Várom szíves válaszukat! Köszönettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vizelet szaga témában

        Kedves Kérdező! Önmagában a szagos vizelet nem mindig utal eltérésr, akár egyes ételek miatt is lehet vagy ha kevés folyadékot fogyaszt, és emiatt koncentráltabb a vizelet. Az, ha a foyasztott étel illata érződik, nem kóros. ha egyéb panasz társul, keresse fel háziorvosát!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 07., 18:11; Megválaszolva: 2011. február 08., 18:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: