• Húgyúti váladékozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Harmadéves orvostanhallgató vagyok. Kb. 6-7 hete észlelek magamon az urethrából főképpen reggel, kevés mennyiségű opálos, fehéres váladékozást. A vizeletem gyengén csíp, és azt sem mindig( amúgy nem véres, nem bűzös). Az ejakulatio során is picit fájdalmas, ahogy az ejakulátum végighalad a hugycsövön, a heréim nem fájnak, nincsenek megnagyobbodva. A vizsgaidőszak miatt csak most volt alkalmam a háziorvosom felkeresni, végzett RDV-t, és a prostatamat normálisnak találta. Ellenben úgy érzem, nem vette komolyan a dolgot, elküldött laborra, (holnap megyek) vizelet és vérvizsgálatra, de tenyésztést még nem kért. Én őszintén szólva E. coli-ra, vagy talán Clamydia(??) gondolok, az utolsó közösülésem október végén volt, és december elején jelentkeztek a problémák, nem hinném hogy Gonococcus lenne. A kérdésem az lenne, hogy mi a Doktor Nő/ Úr meglátása, én izgulom túl a dolgot, és tényleg nem kell komolyan venni, ahogy a háziorvos mondta? De hát ez már 6-7 hete fenn áll, nem hinném hogy magátol meggyógyul, még penicillint sem írt fel, semmit. Persze, hogy ha a vizeletvizsgálat kimutat gennyet, utána gondolom végre kér egy tenyésztést... Várom mielőbbi válaszát/tanácsát/meglátását az üggyel kapcsolatban. Köszönettel: Horváth Zoltán

        Dr. Kocsis István válasza a húgyúti fertőzés témában

        Tisztelt Olvasónk! Valóban nincs ok az aggodalomra. A férfi alsó húgyutak bakteriális gyulladásai kifejezett és kellemetlen panaszokkal járnak. A tünetek: gyakori,égető,nehezített vizelés,olykor véres vizelet, magas láz. A rectalis vizsgálat gyulladás esetén szinte elviselhetetlenül fájdalmas. Tehát ez esetben a rutin vizeletvizsgálat elegendő.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2011. január 24., 12:44; Megválaszolva: 2011. január 25., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: