• Hypospadiasis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!Kisfiam hypospadiasissal született,húgycsöve kb.5mm-el van lejjebb.Görbület még nincs,normális vastagságban,ívben,de nem előre pisil.Gyermeksebészünk szerint a hímvessző kissé megvan csavarodva.Kisfiam 2 és fél éves.Tanácsot szeretnék kérni,hogy indokolt-e a műtét az ő esetében!Ha igen,korrekciós beavatkozás lenne nála,vagy komoly húgycsőműtét?Műtét utáni szövődmény alakulhat ki?Még érdeklődnék,hogy emiatt jár-e nekünk emelt családi pótlék?Ha igen visszamenőleg igényelhetem-e az elmúlt időszakot?A választ előre is köszönöm,tisztelettel:Egy aggódó anyuka

        Dr. Boros Miklós válasza a hypospadiasis témában

        Tisztelt Kérdező4 Jár az emelt családi pótlék, de visszamenőleg nem lehet igényel. A húgycső rekonstrukciója valóban indokolt, aminek a leggyakoribb szövődménya a fistula, amikor apró járaton át is ürül vizelet. A rekonstrukció egyre nehezebb, ahogy nő a gyermek. Javaslom keressenek fel urológiai műtétekben járatos gyermeksebészetet.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. január 14., 14:42; Megválaszolva: 2011. január 16., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó