• Urológia-s.o.s.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 36 éves,szolnoki nő vagyok.Véleményét szeretném kikérni az alábbiakról:szeptemberben kezdtem tipikus felfázásos tünetekkel.Tőzegáfonya kapszula,majd Tarivid,Cataflam,vizelet tenyésztés negatív,E-colira is nézték.Nem múltak el a panaszaim teljesen,(hólyagomat folyamatosan éreztem,már-már fájdalom szinten,olyan is volt,mintha nem ürült volna ki teljesen)voltam nőgyógyásznál,hasi ultrahangon,nagy labor(vér és vizeletvizsgálat)-mind rendben.Újra urológia,magánrendelés.Ott kanadai 100%-os töménységű tőzegáfonyalevet kaptam,fel kellett vízzel hígitanom,kb 1 hónapig innom.Közben No-Spa fortét is alkalmaztam,ha nagyon kellemetlenek voltak a hólyagpanaszaim.Ittam gyógyteákat is.Ez az 1 hónap most letelt,közben újbóli vizeletvizsgálat is történt,negatív lett.Már szinte majdnem elfelejtettem az egészet,de megint érzem,szinte folyamatosan,hogy"van hólyagom",bár nem olyan erősen,mint korábban,de főleg vizeletürítés után,vagy ha ülök.Ön szerint mitől lehet,hogy ilyen hosszadalmasan múlnak el a panaszaim,vagy mi az,ami fenntarthatja ezt? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:B.Edit.

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a urológia témában

        A leírtak alapján felmerül a gyanú, hogy egy úgynevezett krónikus hólyaggyulladás vagy az úgynevezett interstitialis cystitis okozhatja panaszait. Az előbbi egy hosszan tartó antibiotikus kezelés, tőzegáfonya kivonat esetleg D mannóz támogatással legyőzhető. Az utóbbi majdhogynem kizárásos diagnózis, kezelése nagy tapasztalattal bíró szakembert igényel.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2011. január 08., 17:55; Megválaszolva: 2011. január 23., 19:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?