• Hólyaghurut

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Több hónapja visszatérő hólyagproblémákkal küszködöm. Nem hiszem, hogy felfázás lenne, ugyanis soha nem éreztem erős, vagy gyakoribb vizelési ingert. Csupán annyit tapasztalok, hogy a vizelés végén erős szúró, kellemetlen érzés marad főleg a húgyhólyagomban, és a húgycsőben, ami a vizelés után percekig, akár órákig megmarad. Maga a vizelet nem csíp, nem irritálja a külső nemi szerveket. Ugyanúgy az elmúlt időszakban sokat szenvedtem hüvelygyulladástól és általában a két probléma pár nap eltéréssel együtt jelentkezett, nem tudom, hogy valamilyen párhuzam vonható-e belőle. Egy hónapja voltam hasi ultrahangon, ahol a húgyhólyagot rendben találták. Kérem segítsen, válaszát előre köszönöm!

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a urológia témában

        Két kérdés merül fel bennem: vagy húgyuti kövesség állhat a panszok hátterében vagy egy speciális fertőzés, de az egyszerű hóylaghurutot sem szabad kizárni , hiszen ha jól értem urlógiai vizsgálaton még nem volt. Véleményem szerint mindenképpen alapvizsgálatokkal kell kezdeni (vizete üledék, tenyésztés, esetleg egy natív röntgen felvétel esetleges kövesség kizárása miatt). Ezzel párhuzamosan javaslom végezzen el egy chlamydia tesztet, vagy szűresse le magát -ez is hasonló panaszokat okoz. Még egy javaslat, feltétlenül hasnáljon óvszert.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2010. december 18., 10:35; Megválaszolva: 2010. december 23., 16:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: