• Sűrű vizelési inger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem. 1 évvel ezelött volt egy felfázásom amely által prosztatamegnagyobbodásom volt. Elmentem orvoshoz és megvizsgált és ö is megerösitett ebben. Akkor nagyon sokat jartam wc-re es persze alig tudtam pisilni. Azota rendesen tudok, de eltelt egy kis idö es közben néha elöjött a sürü vizelesi inger. Eltelt egy év úgy hogy havonta elöjött egy pár napra. A vizeletürités nem okoz gondot, csak az hoyg ismét ( két hete folyamatosan) wc re járok. Sokat is pisilek meg tudok is, szoval gondolom nem a joindulatu daganat okozza, Normalis mennyisegü folyadekot iszok, viszont ugy érzem hogy a viz amit megiszok, csak átfolyik rajtam. A reggeli vizeletem halványsárga, aztán napkozben pedig szinte teljesen szintelen. Nem csip, nem éget, csak sokat járok vele. Eddig az étkezési szokásaimnak tudtam be, de már abban sem vagyok biztos. Lehetséges hogy egy fertözés okozza és elhúzodott 1 évig? Jah es persze erzem hogy vizeles utan van utócsöpögés ami elég kellemtlen. Lehetséges hogy a záróizmok gyengültek meg és ezért? Milyen gyógyszer illetve vizsgálatot ajánlana?

        Dr. Kocsis István válasza a húgyúti fertőzés témában

        Tisztelt Olvasónk! 28 éves korban a prosztatanagyobbodás kizárt. Megfelelő mennyiségű folyadék bevitele esetén a vizelet világos, vagy színtelen, tehát ez is teljesen normális dolog. Utócsepegés akkor is előfordul, ha vizelés közben a fitymát nem húzza fel. Ön fiatal ember, a leírt jelenségek nem kórosak, teendő nincs.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010. december 12., 15:04; Megválaszolva: 2010. december 20., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: