• Hólyaghurutom van másfél éve, petefészek gyulladást is okozott

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Nagyon régóta fennálló panasszal fordulok Önökhöz, tényleg iszonyatosan elkeseredetten. Már kislány koromban kezdődött a hólyaghurut, aztán tiniként elmúlt, majd huszonpár éves koromban sokszor elő elő jött, kezeltek, aztán elmúlt évekre, de most, 1,5 éve szűnni nem akaró hólyaghurutom van, amiből később petefészek gyulladás is lett, az elmúlt, viszont a hólyaghurut még makacsabb lett. A másfél év alatt volt rengeteg vizelet, illetve hüvelyváladék tenyésztés, mind negatív és csak egyszer, idén júliusban tenyészett ki Ureaplasma, amire végre célzottan kaphattam antibiotikumot, a korábbi rengeteg vaktában felírt antibiotikum után.Ekkor Klacidot, majd Doxicyclint szedtem, és urológusom javaslatára mellette Dermycet, hogy nehogy begombásodjak. Azt 5 hónapja szedem, mert körömgombám is van. A Doxicyclin kicsit csökkentette a tüneteimet, de pár hét után ismét elviselhetetlen lett. Túl vagyok homeopátiás, biorezonancia kezelésen, amik valami kicsit átmenetileg javítottak az állapotomon, mégis ekkor tenyészett ki az Ureaplasma, ez után szedtem a már említett Doxicyclint, Ezek után javasolták az Azytromycint, illetve UroVaxomot, és Gynevacot, ezeken túl vagyok,az utóbbi hónapokban azonban egyre rosszabbul vagyok.A mostani tüneteim: állandó vizelési inger, van hogy picike, ( ez az általánosabb),de van hogy irreálisan sok a pisi, hólyagban nagyon erős nyomásérzés, erős csípő vizelet, ami tőzegáfonyára és sok folyadék ivásakor elviselhetőbb, hidegrázás, aztán melegség érzés,és nagyon nehezen indul el már a vizelet. A párommal még a Doxicyclin előtt szakítottunk, azóta nem is volt partnerem. Voltam hólyagtükrözésen, háromdimenziós ultrahangon, alhasi, kismedencei CT-n (ez az elmúlt hetekben), ahol minden negatív, kivéve, hogy fénytelen kissé a hólyagnyálkahártya. Megint minden vizelet, hüvelyváladék eredményem negatív, a panaszaim viszont nagyon fennállnak. Most Tavanicot írtak fel, de a vizeletem nem gennyes, és teljesen negatív. Beszedjem, hogy hátha ez legalább valamennyi időre segít?Már két hónapja nem szedtem antibiotikumot, cefalosporint, vagy ahhoz hasonlót meg egy éve nem szedtem.Már kérdeztem az Interstitialis cystitist az orvosomtól, azt mondta, ez nem az. Egyáltalán ezutóbb említett betegségnek lehet tünete a hidegrázás és a csípő vizelet? Bocsánat a hosszú levélért, de már elviselhetetlen ez az egész, a munkahelyemen is kirúgással fenyegetnek, mert alig birok odafigyelni a munkámra is emiatt. Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyúti fertőzés témában

        Tisztelt Olvasónk! Az Ön esete nem ritka, és végtelen türelmet, kitartást igényel mind a betegtől, mind a kezelőorvostól. A panaszok oka igen összetett lehet, ami az urológiai, nőgyógyászati, neurológiai okokon kívül pszichés eredetet is jelenthet. Sajnos igazán nincs csodaszer, ami a panaszait egyik pillanatról a másikra elmúlasztaná, de bízzon kezelőorvosában és folytassa a megkezdett utat.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. november 25., 09:24; Megválaszolva: 2010. december 07., 16:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?