• Urológia - Enyhe, de majdnem folyamatos fájdalom a bal herénél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó néhány hónapja kisebb-nagyobb kihagyásokkal, inkább kellemetlen, mint tényleges fájdalmat érzek a bal herém tájékáról. Tappintásom alapján duzzanatot a herén nem tapasztalok, inkább a here tetején lévő (talán mellékhere) rész érintésekor tudom "lokalizálni" a lehetséges forrást, de a here alján is hasonlót tapasztalok. A kellemetlen érzés időnként megszűnik akár fél napra is, de aztán ismét előjön. Volt olyan is, hogy kb. 2-3 napig nem jelentkezett. Jól behatárolhatóan a bal herémnél érzem. Előzmény, hogy kb. 1,5 éve sikeresen kikezeltek nálam ureaplasma fertőzést. Erről negatív lelet is készült. 2010 elején voltam utoljára urológus orvosnál, akinek már jeleztem e problémámat, de sokat sajnos nem mondott. Amikor először vizsgált, az utlrahangokon minden rendben volt, igaz akkor még ez a tünet nem volt meg. Tudom, már korábban orvoshoz kellett volna mennem. Ma kértem időpontot, de csak januárra tudnak adni, én pedig szeretnék valamit addig is megtudni. Más jelenség nincs egyébént. Talán a sperma színem egy kicsit sárgásabb időnként, de úgy tudom ez sok minden mástól is lehet (étkezés, víz bevitelének mennyisége, szexuális élet). Kérem, ha valami támpontot tud mondani, segítsen! Köszönöm!

        Dr. Kocsis István válasza a herefájdalom témában

        Tisztelt Olvasónk! A legtöbb esetben az ilyen típusú heretájra sugárzó fájdalom mozgásszervi eredetű. Rendszeres edzés hiányában hirtelen impulzusszerű terhelés (pl. foci, cipekedés, bútormozgatás, autóvezetés nagy távra) az alhasi izmokat és a combtő izomzatát megterhelik, ebből szokott származni a bizonytalan, vissza-visszatérő heretáji fájdalom.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010. november 22., 14:55; Megválaszolva: 2010. november 29., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: