• D-mannóz E-coli ellen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérdezni, hogy mit gondol a D-mannóz valóban hatásos lehet-e az E-coli okozta hólyaghurut kezelésében?A párom is fogyassza egyidejúleg?Nagyon sok antibiotikumot szedtem már, de mindig visszatér, úgy gondolom, a párommal pingpong hatásban állunk és amiatt.Tüneteim nincsenek, csak a vizeletem megváltozott szagából szoktam gyulladásra gondolni, és eddig bevált sajnos.Ismét ez a helyzet, pedig alig 2 hete vagyok túl egy Zinnat kúrán.

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a urológia témában

        A d-mannose voltaképpen egy cukor féleség, melyet az emberi szervezet nem képes lebontani, nagy mennyiségben ürül a vizelettel. Molekuláris szerkezetéből adódóan az E-Coli baktérium felszínén található "bolyhokhoz" előszeretettel tapad. Egyértelműen, önmagában nincs alátámasztva hatásossága, de mint kiegészítő kezelés alkalmazható. Hátránya, hogy drága.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2010. november 10., 23:06; Megválaszolva: 2010. november 18., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?