• Urológiai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr. Kocsis István! Édesanyámat okt. 15-én vittem kontrollra, a rtg. követ már nem mutatott ki, viszont a vizelete nem volt tiszta (mivel abba kellett hagyni a Cifránt, mert ment a hasa tőle, viszont helyette nem szedtünk otthon mást), így a dr. Úr nem vette még ki a stentet. Még egy hónapig bent hagyta. Most nov. 8-án voltunk az újabb kontrollon. A vizelet még nem tiszta (fvs. 40, sok bakt.), de most a helyettes dr. kiszendte a stentet, mivel arról szólt a visszarendelő amb. lap. Ezelőtt volt anyukám két hétig a kardiológián, szívritmuszavar miatt, ott bent is készült UH, ami szintén már nem mutatott ki a jobb (aktuális problémás) oldalon ki követ. Miután kiszedte a stentet, hazaértünk, s kb. 5 óra múlva, újra jelentkezett a 38,7 fokos láz. Kaptunk antibiotikumot, szedtük és a lázcsillapítót. A háziorvossal tudtam beszélni és a kórházi nővérrel, elmondásuk szerint ez előfordul ilyenkor, mert a stent okoz bakteriális fertőzést stb. Kérem szíves válaszát a fent leírtakkal kapcsolatban. Üdvözlettel: Odri

        Dr. Kocsis István válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk! Sajnos számomra nem derül ki, hogy az édesanyja vese vezetékén az esetleges kövön kívül milyen megtöretés, hurok, vagy egyéb okozza az elzáródást, amit át kellet hidalni a sínnel. Fertőzés esetén feltétlenül antibiotikus kezelés szükséges, sokszor pedig nem elég a tabletta, hanem vénásan kell gyógyszert adnunk, ami csak kórházban lehetséges. Azt is tisztázni kell, hogy az adott oldalon megoldódott-e az elfolyási akadály, ami ultrahang vizsgálattal, vagy kontrasztanyagos kiválasztásos röntgennel ellenőrizhető.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010. november 09., 08:03; Megválaszolva: 2010. november 17., 23:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?