• Vesekő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! A férjem vesekőzúzáson esett át, utána napokon át sok fájdalommal, görcsökkel távozott el a zúzalék.Ezeken a napokon rengeteg folyadékot fogyasztott, alig evett. Kalcium-oxalát köve volt, a szénsavas ásványvizéről azonnal lemondott, viszont korábban nagyon édesszájú volt, azóta azonban csak a sós, nagyon sós ételeket kívánja, édességet egyáltalán nem. Úgy tudom, a sok só megterheli a vesét. A korábban kicsit magas vérnyomása viszont kezelés nélkül rendeződött, a derékfájása megszűnt. Mindezek összefüggésben vannak a vesekő eltávozásával? Valóban árt a sok só a vesének? attól képződhet-e újra kő? Mit jelez a szervezet az állandó só-igénnyel? Válaszait köszöni egy aggódó feleség.

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a vesekő témában

        ESWL utáni kőürítés önmagában jó eredménynek mondható, illetve az hogy párja nem kívánja az édeset szintén jó hír, habár az okát nem tudjuk felderíteni. Amennyiben a fokozott sóbevitel mellé megfelelő mennyiségű vizet iszik (lehet hogy az új ásványvíz kevesebb oldott sót tartalmaz), úgy egyensúlyba tarthatja sóháztartását.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2010. november 06., 10:30; Megválaszolva: 2010. november 12., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó