• Spermium késői elfolyósodása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Férjemmel évek óta szeretnénk babát. Van már egy közös gyermekünk, és neki előző házasságából is van gyermeke. Korábban egyikünknek sem volt hasonló problémája. Az andrológiai vizsgálatából az az egy rendellenesség derült ki, hogy a sperma elfolyósodása nagyon soká, kb. 2 óra múlva következik csak be, és nagyon kevés is az anyag. Motilitása, koncentrációja viszont alkalmas lenne a megtermékenyítésre. A probléma állandónak bizonyult (több vizsgálaton kellett már mintát adnia). Egy antibiotikum kúrát csináltak vele, nem történt változás. Az én vizsgálataim rendben voltak. A fentiek ellenére egy inszeminációt megkíséreltünk, a peteérés rendben zajlott, de sajnos siekrtelen lett az akció. Az orvos előre szólt, hogy egynél többel nem érdemes próbálkozni, ha az nem sikerül, mert akkor a spermával legközelebb sem tudnak mit kezdeni. A preparáció is nagyon sokáig tartott, nehezen tudták „előbányászni” a spermiumokat az el nem folyósodott anyagból. Közben én 40 éves lettem, férjem 50 múlt. A közös gyermek 7 és fél éves. Létezhet-e módszer (gyógyszer, kúra, orvosi beavatkozás) a fenti probléma kezelésére? Szíves segítségét előre is nagyon köszönjük!

        Dr. Csanádi Gábor válasza a andrológia témában

        A férjénél leírt ondóeltérésnek számos oka lehet, ha egyáltalán újkeletű a jelenség. A teherbeesés esélyei az idő múlásával szintén rohamosan csökkennek. Az ondó elfolyósodására nagy mennyiségű folyadékbevitel illetve tartósan nyákoldók illetve édesgyökér tea lehet jó hatású, de ezek több hetet, hónapokat vehetnek igénybe. Tekintettel arra, hogy a kritikus életkorba érkeztek véleményem szerint érdemes jól átgondolniuk a kérdést, és ha akár lombik program keretében is szeretnének gyermeket, mielőbb meddőségi / mesterséges megtermékenyítő központot felkeresniük.


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor

        Kérdés: 2010. október 28., 15:57; Megválaszolva: 2010. november 08., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?