• Kreatinin/Karbamid

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő 7 éve valamennyi laborvizsgálat a ref.tart.belűl előírt max. 100 helyett 140 körüli kreatinin és az ezen tart.belűl előírt 7.5. helyett a karbamid érték olyamatosan 8.1.-8.3-at diagnosztizál.A szeptemberben mért GFR MDRD a 90-120 ref.tartományon belűl 47 volt. A hasi ultrahang vizsgálat alapján azt látom, hogy évente a jobboldali vesében lévő kő 5 mm-vel növekszik.Egyéb labor/ultrahang leleteim jók, vagy jó közeli állapotot mutatnak,panaszmentesen élek,sportolok, de a túl magas kreatinin és karbamid érték nem hagy nyugodni.Ön szerint miről lehet szó, kihez forduljak segítségért? Válaszát előre is megközönve Tisztelettel

        Dr. Kocsis István válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk! A nyugvó kő önmagában veszélyt a vesére nem jelent. Romló vesefunkciós értékek legtöbbször az erek általános állapotának romlására érelmeszesedésre vezethetők vissza. Javaslom, hogy keressen fel egy nefrológiai(a szisztémás vesebetegségekkel foglalkozó belgyógyászati szakág) szakrendelést.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. október 01., 14:39; Megválaszolva: 2010. október 11., 09:39

        Tudjon meg többet: vesekő
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm Dr. Úr! Érdeklődnék, hogy Magyarországon prosztata embolizáció-t végeznek esetleg valahol (ha igen akkor hol?) vagy csak külföldön fogom tudni elvégeztetni a beavatkozást. Szinte már mindent kipróbáltam a műtéten kívül, de a...
        Tiszteletem. Tegnap voltam orvosnál. Meszesedést állapìtott meg. Azt mondta ilyen fiatalon nem hajlandó megműteni tanuljak meg vele együtt élni és hogy az idő múlásával rosszabb lesz.(ez volt a lényeg) Megnéztem a papìrt. Krónikus...
        Tisztelt főorvos Úr! Mint megadtam, 70 éves vagyok. 5 éve szívkoszorú műtéten estem át. Azóta napi rendszerességgel szedem az aszpirint. Április óta időszakosan véres vizelet jelentkezett. Ennek periódusa kb. 3-4 hét és kb. 2-5 napig tart....
        Tisztelt Doktor Úr! Egy műtét során elzáródott a baloldali húgyvezetékem. Ezt műtötték- neoimplantátum -.A műtét után a gfr:73 kreatinin:82 lett. Következő év 2014 gfr.:68 kreatinin:86 Majd 2015 egy sérvműtét után a gfr:64...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 5 évvel ezelőtt műtöttek here visszértágulattal. Laparoscopos műtét volt. A műtét után se éreztem, hogy a csomó kisebb lett a herezacskómban, de a doktor úr azt mondta, hogy ez normális. Természetesen még mindig...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja jelentkeztek a jonn vesém körüli fájdalmak. Labor eredményém genny: 3+ többi normalis. Antibiotikum szedése után (ciprofloxacin) 2+ ismét egy fajta gyógyszer után 2 adag monural) már csak 1+ az utolsó gyógyszer...
        Tisztelt Doktor Úr! 1 hónap és 2 hete metéltek körül teljesen, majd szeretkeztem a barátnőmmel és feketés, lilás lett a fél péniszem. Hematóma lehet? Milyen kenőcsöt vegyek rá, vagy menjek el urológushoz vele?
        Tisztelt Doktor úr! Szeretném, ha segítene az alábbi panaszok által diagnosztizálni a problémát. Hétfői napon sűrű vizelési ingerrel ébredtem. A felfázással ellentétben nem keveset pisiltem, a mennyisége normális volt. Keddi napon már...
        Napi fürdést követően makkon véraláfutás jelentkezett a fürdést követően a fürdés előtt ez nem volt látható nem fáj nem viszket. Nem tudom mi lehet ez,és mitől van. Nem volt soha semmilyen nemi betegségem a prosztatám is rendben van
        Proztata megnagyobbodasom van evek ota, amit a Prosterid-el egesz jol kezben tartok. A minap azonban laparoszkopias epeholyag mutetem volt, es azota mintha eldugult volna a hugycsovem, ... 1/2 oraneknti vizelesi ingerem van, de csak cseppekben es iszonyu...
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány hónapja egy pár milliméteres, könnyen mozgatható csomót vettem észre a herezacskómban a bal oldali herémnél. Azóta kétszer is voltam urológiai szakrendelésen, mindkét alkalommal másik orvosnál és második...
        Lassan2 hónapja körülmetéltek. Kórszövettrani vélemény : Balantis chronica fibrosa. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mit jelent?! Merev állapotban a hegek megduzzadnak(makk körüli gyűrű) Aktus közben kidörzsölődik, kisebesedik picit a heg....
        21 es êvesen mütöttek egy nagy kiterjedésü baloldali hereviszért. Azután egy êvre rá fizikai megterhelés eddzés közben a jobb herém elkezdett fájni. A háziorvosom azt mondta egy elpattant ér. Azzal még csak elélek mert mozgatható a here...
        Tisztelt Doktor Úr! Hosszas (kb. 10 hónapig tartó) kivizsgálás után derült ki, hogy krónikus prostatitisem van. A vizeletből és az ejakulátumból az Enterococcus faecalis baktérium tenyészett ki, a vizeletben 10^3-on, az ejakulátumban 10^5-en...
        Tiszteletem doktor úr!!! Avval a problémával fordulók önhőz, hogy 34 éves vagyok és a péniszem átlagosnál is kissebb a többiéktől ez nekem nagyon kinos helyzet számomra. A sexuális életemben is nehézkés mert merevedési zavarral is...
        Fitymafék műtét után két héttel fáj hátrahúzva ? Kedves Doktor úr ! Kérdésem a következő volna. Ambulánsan ma két hete csináltak nálam fitymaféklemetszést (eltávolították) Nos kérdésem a következő: A seb teljesen begyógyult...
        Tisztelt Uram, a 34 éves fiamnak június 4-én volt vasectomia műtéte.(Külföldön él.) Már van két gyönyörű gyermeke, így akarták megoldani a fogamzásgátlást a feleségével. Sajnos a rutinműtét rosszul sült e, ugyanis befertőzték a...
        Azzal a kérdéssel fordulok Doktor Úrhoz, miszerint prosztatagyulladást diagnosztizáltak nálam. A dolog úgy kezdődött, hogy halvány piros foltokat észleltem a péniszem makk részén elmentem bőrgyógyászatra ott kenetet vettek és 3 baktérium...
        Tisztelt Doktor Úr! Közösüléskor nincs ejakulációm, de van éjszakai magömlésem. Babát szeretnénk, de sajnos aktuskor nem tudok elmenni. Ön mit javasol? Előre is köszönöm a válaszát.
        Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan panasszal fordulok önhöz, hogy képtelen vagyok óvszerben elélvezni hüvelyben, egyébként eltudok élvezni.(óvszer nélkül nem próbáltam a vaginális szexet) Mit tanácsol, hogy mit csináljak,hova forduljak ezzel a...