• Kreatinin/Karbamid

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő 7 éve valamennyi laborvizsgálat a ref.tart.belűl előírt max. 100 helyett 140 körüli kreatinin és az ezen tart.belűl előírt 7.5. helyett a karbamid érték olyamatosan 8.1.-8.3-at diagnosztizál.A szeptemberben mért GFR MDRD a 90-120 ref.tartományon belűl 47 volt. A hasi ultrahang vizsgálat alapján azt látom, hogy évente a jobboldali vesében lévő kő 5 mm-vel növekszik.Egyéb labor/ultrahang leleteim jók, vagy jó közeli állapotot mutatnak,panaszmentesen élek,sportolok, de a túl magas kreatinin és karbamid érték nem hagy nyugodni.Ön szerint miről lehet szó, kihez forduljak segítségért? Válaszát előre is megközönve Tisztelettel

        Dr. Kocsis István válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk! A nyugvó kő önmagában veszélyt a vesére nem jelent. Romló vesefunkciós értékek legtöbbször az erek általános állapotának romlására érelmeszesedésre vezethetők vissza. Javaslom, hogy keressen fel egy nefrológiai(a szisztémás vesebetegségekkel foglalkozó belgyógyászati szakág) szakrendelést.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. október 01., 14:39; Megválaszolva: 2010. október 11., 09:39

        Tudjon meg többet: vesekő

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Munkatársam hererákos lett, nagyon rágörcsöltem a dologra, aznapra már fájni is kezdett a herém. Szó szerint antihipohonder vagyok, sose érdekelt semmi ami fáj de ettől most becsavarodtam. Jobb herém 2 hete fáj. Először...
        TUR P műtét után vagyok PSA 7.1 volt. Évek óta jóindulatú nagyobbodás, rendszeres kontroll, a szokásos panaszok. Nagy elszánás, bizalom a műtét iránt, gyors gyógyulási folyamat és a megdöbbenés: szövettan addenocc-prost Gleason Grade...
        Üdvözlöm Dr. Úr! Kérdésem a következő lenne.Kiszakadt porckorongsérv miatt érzéketlenné vált nemi szervem jobb fele.Merevedési problémát okoz és azt szeretném megtudni,hogy milyen terápiával lehetne ezen segíteni és milyen...
        A 14-éves lányomnak időnkénti vizelet ürítési problémája van!Ilyenkor órákig meleg vízben ül a kádban és így múlik el a szorító érzés és tud pisilni.Ez kb havonta egyszer fordul elő menszesztől függetlenül ami nála...
        Körülbelül 1 napja nagyon fáj a makkom a bal oldalon, annyira, hogy nem tudok hozzáérni és nem tudom hátrahúzni a bőrt sem. Mi lehet az oka?
        Szeretném kikérni egy urológus tanácsát! Kisfiamnál vízsérvet állapítottak meg 2011-ben akkor volt 1, 5éves akkor ultrahangon is voltunk a jobb here körül volt 28mm szélességű folyadéktartalmú képlet.Azt mondta a gyermekurológus hogy...
        Jó napot! A párommal rendszeres szexuális életünk van, de néha előjön mindkettőnknél egy viszkető égő fájó érzés közvetlenül a közösülés után, nálam folyással és fehéres darabkákkal jár, a páromnak pedig a fityma részen...
        Üdv!Szeretném megkérdezni miért fáj a jobb herém.Este lefeküdtem és egyszer csak egy nagy fájdalmat észleltem és nem akar elmúlni fáj csak fáj.Mi lehet a probléma?
        üdvözlet 2 hónapja volt egy erősebb felfázásom akkor az orvos írt ki ciprinolt helyrejöttem de azóta erekció után tompa fájdalmat érzek a heréimben vissza mentem és azt mondta ultrahang után hogy nem talált semmit biztos meghúztam magam és...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy lassan másfél éve fáj a bal herém kisebb megszakításokkal. Egy éve voltam orvosnál, adott antibiotikumot, mert szerinte gyulladás okozta. Azóta többször visszatért a fájdalom, de most lassan...
        Jó napot kívánok Doktor úr! Azzal a problémával fordulnék önhöz, hogy gyerekkoromban fitymaszűkületem volt és szerintem még van is, mert nyugalmi állapotban hátra tudom húzni de csak óvatosan mert néha fáj, merev állapotban nehezen és...
        Pontosabban a heréim és az alhasam is. Rendszeresen soprtolok, súlyos edzést is végzek.Feherjéport szedek. Próbáltam már kihagyni pár edzést, hátha abbamarad a fájdalom, de nem. A fájdalom úgy másfél hete jelentkezett, és mostanáig csak...
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő Már több mint 3 éve folyamatosan azt tapasztalom hogy mintha lenne valami a végbelemben, ami furcsán viszket(mintha lenne egy kisebb kidudorodás a jobb oldalán). Ezzel egyidőben a heréim rendellenesen öszzehúzódnak...
        Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a bal herém néha szúr (csak egy ponton) van hogy egy évig semmi, de van hogy gyakrabban és mellette olyan mintha vékony "erek" lennének összecsomózva külön a herétől és csak a bal...
        Tisztelt Doktor Úr. Kisfiamnál enyhe letapadást/fitymaszűkületet állapított meg a gyermekorvosunk. Ftorocort kenőccsel kell kenegetni esténként. Úgy tudom, hogy a szteroidos kenőcsöket 2 hétnél tovább nem lehet használni, nekünk viszont 2...
        Tisztelt Doktor úr! A bal herém vagy mellékherém reggeli ébredéskor vagy meleg fürdővízben hosszabb ideig fekvéskor megnagyobbodik , kb. tyúktojás nagyságúra, később visszahúzódik normál méretűre.Más tünetet,vizelési panaszt,...
        TISZTELT DOKTOR ÚR.36 ÉVES FÉRFI VAGYOK.EGY ÉVVEL EZELŐTT VOLT KÉTOLDALI HYDROCELE MŰTÉTEM.ÚGY KÉT HÓNAPJA ÚJRA JELENTKEZTEK A TÜNETEK DUZZADT ,FESZÜLŐ,HERÉK TOMPA FÁJDALOMMAL,KIEGÉSZÜLVE ERŐS HÁT,BORDA, FELHASI PANASZOKKAL.KÉRDÉSEM AZ...
        Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni a merevedési problémámmal kapcsolatban. 68 éves prosztata megnagyobbodással évek óta küszködő beteg vagyok. Rendszeresen évente járok prosztata szűrésre és PSA tesztre. Kb. két éve...
        Kedves Doktor Úr! 80 éves Apukám PSA eredménye 190 lett. Előzőleg kérdeztem Öntől, hogy ez pontosan mit jelenthet. Beigazolódott amit Ön is írt levelében, hogy ez valószínűleg sajnos prosztatadaganat. Azóta megvolt a biopszia mintavétel is,...
        tisztelt dr úr! kb 7 napja van tompa hasfájásom mely hol múlik hol visszatér! nem egy ponton ,inkább bejárva az egész hasterületet ill. lesugárzik teljesen a lágyékig !étvágyam van lázam nincs igaz a széklet inger hiába nagy nem igazán megy...