• Kreatinin/Karbamid

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő 7 éve valamennyi laborvizsgálat a ref.tart.belűl előírt max. 100 helyett 140 körüli kreatinin és az ezen tart.belűl előírt 7.5. helyett a karbamid érték olyamatosan 8.1.-8.3-at diagnosztizál.A szeptemberben mért GFR MDRD a 90-120 ref.tartományon belűl 47 volt. A hasi ultrahang vizsgálat alapján azt látom, hogy évente a jobboldali vesében lévő kő 5 mm-vel növekszik.Egyéb labor/ultrahang leleteim jók, vagy jó közeli állapotot mutatnak,panaszmentesen élek,sportolok, de a túl magas kreatinin és karbamid érték nem hagy nyugodni.Ön szerint miről lehet szó, kihez forduljak segítségért? Válaszát előre is megközönve Tisztelettel

        Dr. Kocsis István válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk! A nyugvó kő önmagában veszélyt a vesére nem jelent. Romló vesefunkciós értékek legtöbbször az erek általános állapotának romlására érelmeszesedésre vezethetők vissza. Javaslom, hogy keressen fel egy nefrológiai(a szisztémás vesebetegségekkel foglalkozó belgyógyászati szakág) szakrendelést.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. október 01., 14:39; Megválaszolva: 2010. október 11., 09:39

        Tudjon meg többet: vesekő
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/nő! Kérdésem az lenne, hogy édesapámnak szabad szemmel nem látható vért találtak a vizeletében ez az egész tavaly nyáron kezdődött akkor találtak elsőként. Ekkor görcsölt a veséje és belső combba sugárzó fájdalma...
        Disztelt doktor úr! A két éve fitymaletapadásom(egy kis részen nem ) van. Merev állapotban amikor huzom fel a bőrt akkor is feszül. Ez a letapadas miatt van vagy elképzelhető hogy egyben fitymaszukulet ? Azt szeretnem megkérdezni, hogy van e a...
        Tisztelt Doktor Ur! Iden tavasszal a kismedence teruleten talaltak nalam egy 5mm-es meszes kepletet amit vesekonek gondoltak! Ketszer megzuztak sikertelenul, ezutan sor kerult egy mutetre, hugycsovon keresztul torteno vesekoeltavolitasra! A mutet nem...
        Üdv Dr.Úr! Az lenne a problémám hogy vasárnap reggel mikor felkeltem a bal herém nagyobb lett és fájt egésznap! Ma reggelre viszont már nem fájt de kissé nagyobb lett a bal herém! Most estére pedig kicsit vissza kicsinyedett de ahogy rá teszem...
        Tisztelt Papos István Doktor Úr! A problémám a következő. Elég sűrűn járok napi szinten vizelni. Sajnos már idegesítő, hogy milyen sűrűn! Ezt úgy kell el elképzelni, hogy kb 1 óra leforgása alatt, van mikor 3x is elmegyek vizelni. Nem...
        Szeretném megtudni,hogy van e esélyem gyereket nemzeni! Profertilt 2. Hónapja szedek!! Spermium analizis (Zárojelben a who 5also referenciaertekeket tuntettuk fel,jelen eredmeny 2 meres atlaga) Karencia 4nap Szín:feheres sargas....
        Tisztelt Doktor Úr! A férjem betegségével kapcsolatosan érdeklődöm. Speciális szociális és anyagi helyzetben vagyunk. Férjem börtönben van, ahol háromszor lett rosszul a vesekövei miatt. Egyszer begörcsölt, február környékén. Kb. 1...
        Szokatlan problémám lenne. Nap közben kb átlagos mennyiségű folyadékot fogyasztok és "rendben" járok vizelni. Esténként viszont egy két alkalommal is kimegyek , már már bebeszélem magamnak , hogy ha már felkeltem muszáj pisilni. Ám ami...
        Tisztelt Doktor Úr 10 hónappal ezelőtt egy nagyobb ütés érte a jobboldali herémet , az ütést követő napokban érzékenyebb volt, de különösebb fájdalmat nem éreztem , majd napokkal később egy hirtelen fajdalomra lettem figyelmes a jobb...
        Tisztelt Doktor úr. Azt szeretném megtudni hogy medence mri vizsgálatal a herékröl menyire pontos diagnosztikát tudnak kiértékelni illetve milyen pontos képet ad a herék szerkezetéröl és teljes álományárol. Válaszát előre is nagyon szépen...