• Kreatinin/Karbamid

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő 7 éve valamennyi laborvizsgálat a ref.tart.belűl előírt max. 100 helyett 140 körüli kreatinin és az ezen tart.belűl előírt 7.5. helyett a karbamid érték olyamatosan 8.1.-8.3-at diagnosztizál.A szeptemberben mért GFR MDRD a 90-120 ref.tartományon belűl 47 volt. A hasi ultrahang vizsgálat alapján azt látom, hogy évente a jobboldali vesében lévő kő 5 mm-vel növekszik.Egyéb labor/ultrahang leleteim jók, vagy jó közeli állapotot mutatnak,panaszmentesen élek,sportolok, de a túl magas kreatinin és karbamid érték nem hagy nyugodni.Ön szerint miről lehet szó, kihez forduljak segítségért? Válaszát előre is megközönve Tisztelettel

        Dr. Kocsis István válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk! A nyugvó kő önmagában veszélyt a vesére nem jelent. Romló vesefunkciós értékek legtöbbször az erek általános állapotának romlására érelmeszesedésre vezethetők vissza. Javaslom, hogy keressen fel egy nefrológiai(a szisztémás vesebetegségekkel foglalkozó belgyógyászati szakág) szakrendelést.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010. október 01., 14:39; Megválaszolva: 2010. október 11., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: