• Kreatinin/Karbamid

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő 7 éve valamennyi laborvizsgálat a ref.tart.belűl előírt max. 100 helyett 140 körüli kreatinin és az ezen tart.belűl előírt 7.5. helyett a karbamid érték olyamatosan 8.1.-8.3-at diagnosztizál.A szeptemberben mért GFR MDRD a 90-120 ref.tartományon belűl 47 volt. A hasi ultrahang vizsgálat alapján azt látom, hogy évente a jobboldali vesében lévő kő 5 mm-vel növekszik.Egyéb labor/ultrahang leleteim jók, vagy jó közeli állapotot mutatnak,panaszmentesen élek,sportolok, de a túl magas kreatinin és karbamid érték nem hagy nyugodni.Ön szerint miről lehet szó, kihez forduljak segítségért? Válaszát előre is megközönve Tisztelettel

        Dr. Kocsis István válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk! A nyugvó kő önmagában veszélyt a vesére nem jelent. Romló vesefunkciós értékek legtöbbször az erek általános állapotának romlására érelmeszesedésre vezethetők vissza. Javaslom, hogy keressen fel egy nefrológiai(a szisztémás vesebetegségekkel foglalkozó belgyógyászati szakág) szakrendelést.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. október 01., 14:39; Megválaszolva: 2010. október 11., 09:39

        Tudjon meg többet: vesekő
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv! Szeretnék segítséget kérni, van egy barátom akinek mostanában nem áll fel adott esetekben. Ez egyre gyakrabban fordul elő. Elment orvoshoz azt mondta fel van fázva kapott kúpot is már harmadjára. Úgy érzem nem kíván mert ha magának...
        Tisztelt Doktor Úr! Félévvel ezelőtt TBC miatt korházban kezeltek. A kezelés kettes kombinációban azóta is tart. A tüdő problémával egy időben előjött, hogy néha-néha fáj illetve ég vizelés közben. Ezt kiséri a derékfájdalom illetve...
        Tisztelt Doktor Úr! 6 hete egymásba szerettünk egy volt osztálytársammal. Ö azt szokta mondogatni, hogy én voltam a legszebb lány az osztályban, de akkoriban "észre sem vettem" Őt. Most viszont nagy a szerelem, a szex-szel is kivártuk azt az...
        jó napot segítségére lenne szűkségem másfél éve eltávolitották a bal herémet cista miatt. daganat gyanús volt és sorvadt. de rák nem igazolódót. azóta fáj a műtét .a vágás helye nem mindig de amikor fáj éles fájdalom lép fel...
        Tisztelt dr. Ur tegnap toltotem vazelint a nemiszervembe kb 60 ml de elote is volt mar benne. De ma reggelre a bort nem tudam rajta felhuzni. Mivel oda szorult a vazelin ahol meg szurtam tuvel mikor fecskedovel tetoltotem a vazelin kiseb seb let rajta mivel...
        Tisztelt Doktor Úr! Kérem szíveskedjék megmagyarázni az alábbi MR vizsgálat jelentését. "A peripherias zóna elkeskenyedett jobb felében a korában látott T2 súlyozott sequentian alacsony jeladású terület jelenleg is megfigyelhető axiális...
        Tisztelt Doktor Úr!A himvesszőm merevedéskor fájdalmas, és kemény görcsök tapinthatók benne. Talán a húgycső körül.Ezek a görcsök nyomásra is fájnak. Mi lehet az oka? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel D. Lajos
        Tisztelt DR. ur Evek ota küszködök idült prosztata gyulladassal ! a masszazs, antibiotikum , thermo beavatkozas sem jart eredmennyel ! Erekciom talan 50 % ! Libidom szerintem rendben ! PSA m 5-6 közötti ertek ! Alkoholt ,füszert nem fogyasztok...
        Jó napot! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy merevedési problémáim léptek fel életem eddigi összes partnerével. Nem tudtam, hogy stressz, szervi probléma, vagy egyszerűen csak a tapasztalatlanság okozta ezért felkerestem urológust aki...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár hete észre vettem a bal oldali herezaszkóm falán egy szemmel látható és kitapintható borsószem nagyságú kemény csomót. A csomó nem okoz fájdalmat. Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szerint mi lehet ez a csomó, s...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        2016. december 20-án elindult Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat.
        Gyakorlatok segítségével enyhíthető a nehézlégzés, és javítható az életminőség.
        Endometriózis - Fájdalmas alhasi panaszok esetén érdemes orvoshoz fordulni!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó