• Csípős vizelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy egy hónapon belül már másodzsorra fordult elő, hogy fáj a hasam alja, majd pár nap múlva csíp, illetve fáj a vizelés. Gyógyszertári javaslatra szedtem az Urogin nevű gyógyszert, sok folyadékot ittam, pár nap alatt el is múlt a panasz, viszont pár hét múlva ismét jelentkeztek a tünetek. A nőgyógyász semmi rendellenességet nem talált, de csak nem akar javulni a helyzet. Mi lenne a teendő? Lehet e felfázás, vagy valami komolyabb gond van? Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Hölgyem! A háziorvosnál javasolt vizeletvizsgálatot végeztetnie, húgyúti fertőzése lehet. Ha a valóban ez a diagnózis, antibiotikumot kell szednie. Kipróbálhatja mellette a kisvirágú füzike teát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 10., 14:10; Megválaszolva: 2010. szeptember 13., 14:11

        Tudjon meg többet: húgyúti fertőzés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Másfél-két éve normális spermaképpel rendelkeztem, majd idén májusban ismét csináltattam egyet, amely nagyjából 50%-os romlást mutatott ki. A tenyésztéses vizsgálat enterococcus faecalist mutatott ki 10^5 mértékben,...
        Tisztelt Dr. Papos István! Tulajdonképpen egy problémát szeretnék kideríteni, ami nem rám vonatkozik, hanem a páromra. 30 éves férfi az alábbi urológus által felírt gyógyszereket szedi. Titkolja. Floxet 10 mg Priligy 30 mg Viagra_Pfizer 100...
        Üdvözlöm. Egyes típusú cukorbetegségem van, de a körülmetélés nem ez miatt történt. Gyerekkori enyhe fitymaszűkületem volt, merev állapotban a fityma nem volt hátrahúzható. Ezt augusztus 14.-én körülmetéléssel orvosolták. A varratok...
        Jónapot kívánok Doktor úr, 20 éves férfi vagyok,és problémáim vannak a merevedéssel.Szinte alig jövök nemi izgalomba,erekcióm sincs,és ami az igazi gond,hogy évek óta,reggel sincs merevedésem.Körülvagyok metélve kiskorom óta,a makkom...
        Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi egy évben többször volt hólyaghurutom, melyre mindig antibiotikumot kaptam, 3-4 nap alatt meggyógyultam. Nagyon sok folyadékot iszom, még éjszaka is iszom egy liter vizet. Tapasztalatom, ha valamiért (pl.utazás)nem...
        Tisztelt Dr. Úr! A férjem ma húgycső fájdalomra panaszkodott és arról számolt be, hogy ha a péniszét összenyomja vizelés után, hogy a maradék is kicsepegjen akkor kis csomókat észlel a húgycsövénél ami a nyomásra elég...
        Tisztelt Doktor Úr! A jobb herém oldalán egy kb. gombostűfejnyi csomót vettem észre. Érintésre nem fájdalmas. Ez kb. 2 hónapja volt, azóta voltam urológiai vizsgálaton, ahol az orvos alaposan megtapogatta, és meg is ultrahangozott. Azt mondta...
        T. Doktor Úr! Kisfiam 4,5 éves most volt körülmetélése fitymaszűkület miatt (teljeset kértünk hogy ne jöjjön vissza a probléma). Minden ok, a műtét jól sikerült, egy dolgot nem értünk, a lelet átadásakor azt mondta a doki hogy ha...
        Tisztelt Doktor Úr! Nálam kb.1 éve fennáll, hogy nagyon fájdalmas a közösülés, és most jöttem rá, hogy ez nem nőgyógyászati, hanem urológiai dolog, ugyanis észrevettem, hogy a húgycső megnagyobbodott, mint egy kis zsák, aminek aszáján...
        Több éve volt körülmetelesem. Azota szexualis egyuttletek soran a makk alatt a bőr elszakad. Milyen kezeles lehetseges?
        Tisztelt Doktor Úr! Szombat este kezdődött a menstruációm, hétfőn észrevettem, hogy véres a vizeletem, s ez most a mai napig fennáll (szerda), de nem minden vizeletürítésnél, viszont van amikor darabos vér is van benne. Jelenleg a...
        Bal oldali here daganat eltávolítása után termeszetes hogy fájdalmaim vannak,de a vizelés nem,megy ez miért van? Elmúlik?
        Fityma hátrahúzáskor fáj, csíp a fitymafékemnél, valamint olyan, mintha a fitymafékből hiányozna egy kis darab, nem tudom ezt nevezik-e fitymafék repedésnek. Ez eleinte vöröses színű volt. Alkoholtartalmú fertőtlenítővel kezeltem, ami...
        Tisztelt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni, hogy mit tegyek. A tüneteim: Vizelés utáni elcseppenés, nehezen induló vizelés és gyakori éjszakai inger (3-5 alkalommal megyek ki wc-re egy éjjel). 36 éves vagyok a kezelések 3 éve...
        A jóindulatú prosztata megnagyobbodás esetén mikor ajánlott a műtét? A TURP eljárással mennyiben módosulhat a prosztata működése?Milyen esetben fenyeget a vesék károsodása.(Gyakori vizelet visszatartás is vezethet ide?)
        Tisztelt Doktor Úr! Pár napja vizelés közben illetve utána nagyon erős alhasi fájdalmaim vannak. Nagyon fáj az alhasam,telítettség érzésem van. Két hete mindkét alsó lábszrán tele van piros ,nem gyógyuló sebekkel,bár különböző...
        Pár napja észrevettem, hogy a heregolyóim néha keményebbek (kicsit sem benyomható)(akkor mindkettő), valamint még néha tapasztalok alhasi fájdalmakat (májusban volt egy nem komoly alhasi betegségem). Önvizsgálatkor viszont nem érzek csomót, a...
        Tisztelt doktor Úr! Húgycső szűkület miatt TURP műtéten estem át. Azóta eltelt már 3 hónap és szépen tudok vizelni. A gondom az, hogy magömléskor nagyon kevés sperma jön ki (pár csepp) és nehezen jön. Van úgy, hogy a hímvesszőben...
        Enyhe de tartós herefájdalom miatt mentem orvoshoz, ahol mellékhere-gyulladást diagnosztizáltak (Haemophilus parainfluenzae nevű baktériumot találtak az ejakulátumomban), jelenleg antibiotikumot szedek. Az a kérdésem, hogy fennáll-e a fertőzés...
        Üdvözlöm Dr. Úr! Érdeklődnék, hogy Magyarországon prosztata embolizáció-t végeznek esetleg valahol (ha igen akkor hol?) vagy csak külföldön fogom tudni elvégeztetni a beavatkozást. Szinte már mindent kipróbáltam a műtéten kívül, de a...