• Normális a vizeletem színe?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az a problémám, hogy a vizeletemnek nincsen színe, teljesen áttetsző. Maximun reggelente az első wc-zésnél halványsárga. Tudom, hogy ez normális lenne, de szerintem az én esetem egy kicsit más. Már jó pár éve úgy élek, hogy nem fogyasztok elég folyadékot. Ez azt jelenti, hogy van mikor napi 1-2 pohár vizet iszok csak, és talán a napi 1 liter folyadékbeviteltől is távol vagyok. A levesekért pedig nem vagyok oda. Szóval nem viszek be elég folyadékot a szervezetembe. Annyi változás történt az életemben, hogy 2 hónapja fogamzásgátlót szedek. Azóta sűrűbben járok pisilni, és kezdetben annyira kiszáradtam, hogy beszéd közben megakadtam, mert szúrt a torkom és olyan volt mintha összetapadt volna belül a légcsövem. Szóval nem jött ki hang a torkomon. Ezért még több folyadékot kezdtem el inni, ami kb napi 1 liter, de nem több. (nincs meg az inger, nem vagyok szomjas). Nah, szóval, ilyen körülmények között is normális, hogy 1 hete teljesen színtelenné vált a vizeletem? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vizelet témában

        Kedves Hölgyem! Az, hogy a vizelet színtelen, csupán arra utal, hogy hígabb. A fogamzásgátlók között van olyan, aminek van vízhajtó mellékhatása. Valószínűleg ez az oka. Mindenképp fogyasszon napi 2 l körül folyadékot.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 26., 20:24; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: