• Spermium újratermelődése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Abban az esetben, ha az ember együtt volt a párjával, majd egy órán belül megint, akkor tulajdonképpen termelődött már újra sperma? Mert valahol azt olvastam elég 1-2 nap, hogy életképes és megtermékenyítésre alkalmas spermák termelődjenek, de egy tudományosabb oldalon az írták 60 nap kell hozzá. Egy harmadik oldalon viszont olyant is olvastam, hogy akár egy órán belül is lehetséges,az hogy annyi sperma termelődött, ami képes megtermékenyítésre. Nem szeretnénk babát, nem így próbálunk védekezni csak elkezdett érdekelni ez dolog az interneten olvasottak miatt. Tehát, amennyiben másodszori aktusnál nem védekeztek, de a férfi nem élvezett el a lányban, van esély teherbeesésre? Vagy ilyenkor az előváladékban sincsenek már életképes spermiumok? Mennyi idő kell ténylegesen, hogy megtermékenyítésre alkalmas spermák képződjenek,illetve, hogy az előváladék is képes legyen erre?

        WEBBeteg szakértő válasza a sperma témában

        A spermiumok képződéséhez a herében 74 +/- 5 nap szükséges, érésük a mellékherében további 14 nap. Tehát össz. 3 hónap. Ez (normálisan) megszakítás nélkül, folyamatosan történik, így a spermiumok ondóhólyagok felé vándorlása is többé-kevésbé az. Magyarul az ondóban BÁRMIKOR lehet életképes spermium. Ugyanígy az előváladék is mindig tartalmazhat spermiumot - ennek esélye a második aktusnál még nagyobb. A "megszakításos védekezés" emiatt nem javasolható módszer, hatékonysága igen csekély!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 20., 10:19; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 11:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?