• Húgycsőből vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! 3 napja másfél órát bicikliztem, és miután hazaértem kb fél deci ér folyt ki a húgycsövemből, de ez nem vizelés volt. Pár perc alatt elállt, fájdalmat nem éreztem. 3 nappal később kíváncsi voltam vajon a spermám véres-e vagy nem, ezért önkielégítettem. Nem volt véres, de pici fájdalmat éreztem a húgycsövemben a kb. 20 percnyi maszturbálás vége felé. Kb fél órával később egy pici, félig alvadt vérdarabka ürült a vizelettel. Eddig soha semmilyen urológiai panaszom nem volt, a vizelés is normális, problémamentes, külsőleg nem látszanak bevérzések A kérdésem az, hogy okozhat e a bicikli ülése húgycsősérülést (biciklizés közben éreztem, hogy nagyon nyomja herezacskó alatti területet), illetve az önkielégítés közbeni vérrel telítődés 3 nappal később okozhatja e a seb felszakadását? Mennyi idő alatt gyógyul az ilyen seb? Érdemes várnom még pár napot, vagy azonnal menjek orvoshoz? (jelenleg külföldön tartózkodom és egy hónap múlva tervezek hazamenni, emiatt is számítok mielőbbi válaszára) Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a véres vizelet témában

        Egyenlőre azt kell mondjam hogy ebben az esetben a húgycsővérzésnek nincs jelentősége amennyiben "nyugalmi állapotban" nem vérzik. Ilyen jellegű traumáknál előfordulhat kisebb mértékű vérzés, általában spontán, maradvány nélkül gyógyul. Azonban többszöri trauma esetén (pl. biciklinyereg) húgycsőszűkület léphet fel, melynek kezelése rendkívül bonyodalmas, és nehéz. Ezért javaslatom az volna, hogy kényelmes biciklinyerget válasszon, illetve olyan kerékpározásra alkalmas alsót, mely megfelelő védelmet nyújt az ilyen traumák ellen.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2010. augusztus 19., 02:08; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: