• Húgycső gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        8 hónapja volt utoljára kapcsoltam egy nővel, majd rá két hétre égető, fájó vizelés(nem volt váladékozás). Urulógusnál jártam, ahol a vizelet tesz F+ lett(ez nem tudom mint jelent), antibiotikumot írt fel rá (TARIVID RICHTER), tíz napos kúrára. A fájó vizelési tünet el is múlt, de a húgycső és a makk végén kb 7-8mm körben piros (bőrpír), ami nem fáj, de nem akar elmúlni. Újra visszamentem, erre kaptam egy kenőcsöt (phenylbutazon), ami nem használt. Itt újbóli vizelet vizsgálat volt és mindent rendben találtak! Három hónappal ezelőtt elmentem bőrgyógyászati vizsgálatra, ahol nem találtak semmit(Chlamydia trachomatis,Neisseria gonorrhoeae, M.genitalium, Ureaplasma urealyticum negatívak) és kaptam egy 7 napos DOXYCYCLIN gyógyszeres kezelést! A piros folt csak 2 hónapra rá múlt el (ha canasten kenőccsel kentem)! Viszont ritkán a vizelés kicsit égető érzés(ha a vizeléskor megszorítom a húgycsövemet ,akkor érzem hogy fáj belülről) és a húgycső végénél a fityma szintén mindig piros(mintha be lenne gyulladva)! Ez a pirosság főleg ejakuláció után jobban látszódik és reggel jobban előjön a pirosság. Viszont vizelés közben a húgycsövet elszorítom, akkor a húgycső belső falán égető érzés (fájó) jelentkezik, ez normális? Mi okozhatja ezeket a tüneteket? Milyen vizsgálatot érdemes elvégeztetni, mert lassan már 8 hónapja ez van és néha már kellemetlen.

        Dr. Kocsis István válasza a urológia témában

        Tisztelt Olvasónk! Sajnos a húgycső, a makk ilyen típusu gyulladása igen makacs, kitartó kezelést (akár 1-2 hónapig) végtelen türelmet igényel. Sokszor gombás eredetű. Javaslom, keressen fel ismét egy urológiai, vagy bőrgyógyászati szakrendelést.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010. július 29., 22:08; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?