• Andrológiai kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönm a válaszát. a múltkori Spermaszám növelése c. kérdésemre. Az én férjem kap merional injekciós kúrát. Egyre jobban aggódom, h semmilyen előzetes vizsgálatok nélkül elkezdtük beadatni az injekciót. Attól tartunk, h leáll teljesen az önálló hormonműködése az injekciós kúra miatt. Ez lehetséges? ( És tartunk attól is, hogy az injekciók beadása után -ha lesz is hatása, csak ideiglenes- még rosszabbak lesznek a spermaeredményei.) Előre is köszönjük a válaszát.

        Dr. Csanádi Gábor válasza a andrológia témában

        Az injekciótól a hormontermelés nem fog leállni, ettől tartaniuk nem kell. A hatás (ha lesz) viszont csat átmeneti, hiszen a szer egy idő után kiürül a szervezetből, és minden visszatér a régi kerékvágásba. Épp ezért akkor kell ugymond "gólt lőni", amikor javult a spermakép. Ugyanakkor érdemes lenne spermafagyasztáson is gondolkodni, hiszen nem kizárt, hogy férjénél a spermaképződés romló tendenciája megmarad, és egy idő után (talán épp a 2. vagy 3. gyermek terveésénél) már nem lesz használható spermium! Igaz, hogy a 3-4 hónapos kúra vége még messzinek tűnik, de ennek szervezését érdemes már most elkezdeni, hiszen néhány megelőző tesztvizsgálatra is szükség lesz. Költsége ált. jelképes (helyenként változó, évi 10-20 ezer Ft körül mozog, a második évtől a tárolási költésgek csökkenhetnek is).


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor

        Kérdés: 2010. július 28., 08:51; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?