• Gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Gennyes vizelet miatt 10 napig Nolicint szedtem. Nem éreztem, hogy nagyon javult volna (utólag jutott eszembe, hogy ez a gyógyszer máskor sem volt jó). Visszamentem és Cifloxin 500 mg-os gyógyszert írt fel a háziorvos 5 napig. Az urulógusom szabin van, de megnéztem a korábbi papírjaimat és ott 10 napig írt fel ilyen Cifloxint, de csak 250 mg-t. A gyógyszertáros rokonom szerint is (legalább) 10 napig kell ilyenkor szedni és javaslata szerint tovább szedem 10 napig az 500 mg-t. Kicsit azért aggódom. Ugye nem sok ez az 500 mg? Most lett vége az első 5 napnak. Esetleg menjek vissza 250 mg-ért? Vagy nem olyan vész az 500 mg? (Talán még annyit, hogy 5 nap után sokat javult a felfázás, de azért még érzem..) Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Kocsis István válasza a húgyúti fertőzés témában

        Tisztelt Olvasónk! Az 500 mg-ot soknak tartom. Ha az antibiotikum hatásos, a betegek már a második napon tünetmentesek szoktak lenni, így elég egy hetes gyógyszerszedés. Hólyaghurutos panaszokat okozhat nőgyógyászati gyulladás is, ami szakvizsgálatot igényel. Javaslom, hogy keressen fel egy urológiai, szükség esetén nőgyógyászati szakrendelést. Üdvözlettel: Dr. Kocsis István


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010. július 22., 09:11; Megválaszolva: 2010. július 28., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?