• Ismétlődő vetélések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos már kétszer volt korai vetélésem, 31 éves vagyok, és nálam semmilyen okot nem találtak, ami a háttérben állhat. A férjem is volt andrológiai vizsgálaton, ahol azt állapították meg, hogy jó a spermaképe, de sajnos bakteriális fertőzést találtak a mintában. Először e-coli baktériumot, 10^5 erre kapott augmentint, majd ciprobayt, és ezután már ezt nem csak enterococcus f.-t mutattak ki 10^4. Azt mondták ez már nem szignifikáns, próbálkozzunk újra, de azért kapott rá semicillint, most várjuk majd az újabb kúra eredményét. Közben megpróbáltuk megint, a kérdésem az lenne, hogy korábban a vetéléseket okozhatták e ezek a baktériumok, illetve most tényleg próbálkozhatunk-e tovább a babával?

        Dr. Csanádi Gábor válasza a vetélés témában

        A korai vetéléseket (nem túl nagy valószínűséggel) valóban okozhatta hüvely felől felszálló fertőzés, ezért legközelebbi pozitív teszt esetén érdemes néhány hét szünetet tartaniuk. Nem csak az ondóban lévő (arányaiban nem túl sok), hanem a hüvelyből, az együttlétek alkalmával esetleg feljutó baktérium is lehet ludas!


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor

        Kérdés: 2010. július 14., 14:34; Megválaszolva: 2010. július 17., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?