• Állandósult urológiai probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr, Érdeklődve fordulok az oldalhoz, amikor is a hivatalos útját már a problémakörömnek végigjártam, mégis úgy érzem falba ütköztem. A korom 32 év, nem tudom számít-e, de inkább leírtam. A kálváriám 2001-ben kezdődött egy varicokele műtéttel. Egy-két évre rá visszatérő vendége lettem az urulógia osztálynak, folyamatos panaszaim voltak melyek a leginkább felfázáshoz hasonlíthatóak. (Égő csípő érzés, gyakori és egyre inkább sürgető vizelési inger, diszkomfort, időnként fehéres váledék távozása a vizelet végeztével) A tünetek megjelenése köthető is volt a téli időszak és a hideg beköszöntéséhez. A vizsgálatok természetesen folyamatosan megtörténtek, mind a prosztata váladék, tapintás, stb. oldalán, mind pedig a vizelet ellenőrzésével, kezdetben még bizonyos önmegtartóztatás után sperma vizsgálatom is volt. Kaptam gyógyszereket, hol ilyet, hol olyat, melyek bizonyos időszakokra, fél év, hónapok tünetmentesítettek. Utolsó nagyobb kellemetlen fellángolásomban, másfél évvel ezelőtt ismét a sokadik gyógyszer és vizsgálat után kaptam egy kísérleti gyógyszert, mely fél évig teljesen hatásosnak bizonyult. Hittem én, hiszen nem voltak felfázásaim. Egészen az elmúlt hónapokig. A felfázást már kizárnám, mert a hideg időt a napokban nem tapasztalom, de észrevételem szerint a vízhajtók - mint például sok kávé, energiaital - sem tesznek jót nekem. Sőt, a dolog addig fajult, hogy alig két héttel ezelőtt két sör (Foci vb :)) elfogyasztása után rohantam a mosdóba, majd az est hátralévő része számomra élvezhetetlen lett a visszamardó kellemetlen fájdalomtól. Természetesen szabadság kivétele után azonnal felkerestem az urulógust, ahol már megismertek! (A 4. urulógus orvos a városunk kórházában) A panaszaimat újabb kivizsgálás majd majdhogynem megvetés követte, miszerint miért csökkentem az állami TB-t, képzelt betegségemmel, maximum csak érzékenyebb vagyok az átlagnál. Sajnos a tüneteim nem ezt mutatják, a kellemetlen érzések gyakorisága és intenzitása is exponenciálisan emelkedik, sőt, már a szexuális étvágyamra is káros hatással van. Fogalmazhatnék úgy is, hogy kezdek megijedni. Az elmúlt idő alatt 4 urulógus "kezelt", bár az utolsó nem vett komolyan, én azóta erősen támogatom a tökmagipart, illetve az összes vénynélkül kapható prosztata barát termékgyártót, de nem érzem a javulást. Ha újra megjelennék az orvosaimnál, nem biztos, hogy komolyan vennének. Én pedig szeretném, hogy legyen igazuk. De nem így érzem. Mit tanácsol? Köszönettel, Márk

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a urológiai panasz témában

        Nagyon megragadott beszámolója, és átérzem azt a lelkiállapotot amin keresztül megy, hiszen a betegség tudatnál csak az lehet rosszabb, ha nem hiszik vagy nem találják a bajt. Akadt már ilyen eset szép számmal, vizelet tenyésztés, sperma tenyésztés negatív, masszázs előtt masszázs után, de típusos prostata gyulladásra jellemző panaszok fennállnak. Véleményem szerint az Ön esetében szép kifejezéssel élve egy krónikus kismedencei fájdalommal állunk szemben. Ilyen esetben az Ön által fogyasztott termékek hasznosnak bizonyulhatnak illetve néhány egyéb alternatív gyógymód is szóba jöhet (!).


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2010. július 05., 15:59; Megválaszolva: 2010. július 11., 17:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?