• Cysticus cystitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        36 éves vagyok. A felfázások 2 éve kezdődtek össz. 4-5x, de csak 1-1 napig tartott a Monural és a sok folyadék segített. De most 8 hónapja tartó chronikus folyamatos diszkomfort érzéssel járó cystitisem van. Égő érzés a húgyhólyagomban és a húgycsövemben, mely érzés a belső combomon sugárzódik lefelé, ill. a suprapubikusan is. Szó szerint fázik a hólyagom és a combom. A meleg nagyon jót tesz neki, de mivel dolgozni járok és az azzal jár, hogy ki kell mennem a lakásból sokszor a hidegbe, ha olyan az idő, és ez nagyon rossz a hólyagomnak. Ilyenkor a panaszok felerősödnek. Sok folyadékot iszom, gyógyteákat is (medveszőlőlevél, csalán, zsurló). Kerülöm a kávét és az alkoholt, mivel ezeknél is figyeltem meg a panaszok felerősödését. Cystoscopiával cysticus cystitist diagnosztizáltak (hólyagkapacitás rendben). Nőgyógyászati bakteriális vaginózis kizárva, gomba sincs, laktobacillus tenyészet. Hasi és transzvaginális UH-on is minden rendben találtak. A hólyag fala nem vastagabb. Vizelettenyésztés vagy már 4-szer negaítv, ph 6.5. Szedtem már 2 féle antibiotikumot (Nolicint, Cifrant), de nem volt pozitív hatásuk. Az 1400 mg-os tőzegáfonya kapszulát szedem folyamatosan (2x1), aminek van a legpozitívabb hatása, de nem szünteti meg a panaszt teljesen. Szedtem SP 54-et 6 hétig, de nem ért semmit, majd most tartok 1,5 hónapja gyulladáscsökkentő szedésénél, semmi javulás. Kell ezt egyáltalán még szednem (Aflamin 2x1, majd egy hete már csak 1x1).
        A férjemnél 2 hete prosztatagyulladást találtak, bár nem volt egyáltalán panasza.
        Steptococcus agalactiae tenyészet. Szed rá antibiotikumot.
        Nem volt műtétem. A gerincemmel nincs gond, de azért gondoltam egy MR elvégeztetését.
        Hormonszintet nézetni(21-23 nap között)?
        Gondoltam gombára is de az nem tenyészett ki sehol. Gombára hogy tudnám pontosabban leszűrni magamat? Vérvizsgálat egyéb? Stb.?
        Lehet e ezt a problémámat talpmasszázzsal, akupunktúrával gyógyítani? Móra terápián vagy a Health egészségszűrésen ezen a problémán hatásosan tudnak e segíteni? Mit szedjek? Mit tegyek, hogy végre ne kínozzon a baj, ami MINDEN nap kínoz. Tanácstalan vagyok. Elkeseredett. Segítsen kérem!

        WEBBeteg szakértő válasza a felfázás témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Interneten keresztül csodát nem tudok tenni, de egy két szempontra rá tudom irányítani a figyelmét.

        Leírása alapján nagyon alapos kivizsgálás történt, mely során fizikális eltérést a hólyagban nem találtak. Lehetséges tehát, hogy panaszai nem urológiai eredetűek, tehát bármit fog alkalmazni, ami a hólyagra hat, az hasztalan. Érdemes továbbra is más irányba elindulni. Lehet alhasi égő érzés egyszerű fizikai megterheléstől is. Felmerülhet a belek gyulladásos eltérése, ami gasztroenterológiai kivizsgálást igényel. Emellett panaszai hátterében lehet neurológiai, sőt pszichés ok is. 

         

         



        Kérdés: 2010-06-11 10:23:30; Megválaszolva: 2010. június 11., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?