• Gyermekkori fitymaszűkület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        21 hónapos kisfiamnál a gyermekorvosunk fitymaszűkületet állapított meg. 18 hónapos korig nem akart egyáltalán hozzányúlni, és a napokban azt mondta várjuk meg a jó időt amikor pelus nélkül lehet a gyermek napközben. Arra kért, hogy a férjem is legyen itthon amikor jön, mert ez 6 kezet igénylő beavatkozás. Nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet az otthonunkban erős mechanikus beavatkozással megszüntetni ezt az állapotot. A szűkület nem nagyfokú és a fürdetésnél melegvízben szoktuk neki járatni. Szerintem nem kéne sok hozzá hogy bejáratódjon...., éppen ezért nem vagyok benne biztos, hogy szükséges-e bántani? A vizelete is szép sugárban ürül, tehát nem olyan nagy a baj. Azt olvastam, hogy nem ajánlják a beavatkozást mindenképpen, csak akiknél elkerülhetetlen. Általában 5-6 éves kor körül amikor a faggyú termelés elindul a kisfiúknál megoldódik ez a probléma magától is. Nerm szeretném fölöslegesen bántani, de ártani sem neki azzal, hogy nem csináltatom meg neki ha szükséges. Kíváncsi lennék a véleményére és arra, hogy Ön mit csinálna a helyemben.

        Üdvöltettel: 1 Édesanya

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fitymaszűkület témában

        Tisztelt Kérdező!

        A legfontosabb a naponkénti torna. Látatlanban nehéz pontosan megítélni, hogy milyen fokú a szűkület vagy csak letapadásról van-e szó. Az erőltetett mechanikus hátrahúzásnak nincs értelme. Ebben az életkorban nem szabad elvégezni. Keressenek fel gyermeksebészati szakrendelést, bár időben nincsennek elkésve, hiszen 3 éves kor utánra kell teljesen hátrajönnie a fitymának.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-06 11:06:57; Megválaszolva: 2010. május 06., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?