• Hólyagproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves Doktornő. 32 éves egy gyermekes vidéki anyuka vagyok. nálam fél éve diagnosztizáltak mellrákot. két műtéten (végül teljes mirigyállomány eltávolitás)és 5 kemoteráián vagyok túl. Két évig előirták a Zoladex nevű hormoninjekciót is,ezt kapom fél éve.A betegségem előtt is sűrűn felfáztam,vagy legalábbis ezt állapították meg akkor egysze volt vesegyulladásom is kb.4 éve.De nem tudok belőle kimászni.folyton kinoz a fájdalmas,sűrűn ingerlő égető,szúró vizelés.sokszor csak pár csepp jön.járok orvoshoz vele,időnként megnézik a vizeletet,de vért nem találnak csak némi baktériumot ezt mindig kezelik kapok gyógyszert és elmúlik,de rövid időn belül újra jelentkezik.a daganat miatt járok fojamatos ellenőrzésekre, ultrahangon is épp tegnap,kértem nézzenek szét ott is,de semmit nem találtak,vérképem rendben,áttétet sehol nem találnak,közérzetem is kifogástalan lenne, ha ez a hólyagproblémám nem lenne.Doktornő! Kérem adjon tanácsot...mit rontok el, hogy folyton visszatér?már nem tudok ennél jobban vigyázni,hogy fel ne fázzak(éjjel pl.zokniban alszom)vagy ez már örökre igy lesz?ahogy nagyanyáink modták mindig,vigyázz mert egy lány csak egyszer fázik fel de akkor egy életre...ez tényleg így volna?köszönöm megtisztelő figyelmét ls várom válaszát.Üdvözlettel:Kovács Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a hólyaghurut témában

        Kedves Olvasónk!

        A hólyaghurut makacs, kellemetlen betegség, amely sokszor a szakembereket is nehéz helyzetbe hozza. Ezért leírása alapján pontokba szedve tisztáznék egy-két dolgot.

        1. Nem a hideg kőtől fázunk fel, mert akkor minden nap ezrek kapnának hólyaghurutot. Az ilyen gyulladások akkor keletkeznek, ha az immunrendszerünk átmenetileg legyengül. Az pedig lehet minden olyan behatástól, ami túlterhel bennünket lelkileg, szellemileg, vagy testileg. Tehát az igazi ok lehet a kemoterápiás kezelés, de a folyamatos szorongás is. Ilyenkor az immunredszerünk nem képes megbírkózni a természetesen körülöttünk élő kórokozókkal.
        2. A leírt panaszoknak lehet nem bakteriális, tehát idegrendszeri, sőt pszichés oka is.

        3. A vizeletminta  vizsgálata  minden kétséget kizáróan olyan esetben fogadható el, ha a mintát sterilen katéterrel vették, egyébként az odamaszatolódó hüvelyváladék hamis eredményt adhat. 
        4.Nemegyszer a hüvelygomba bekúszik a hólyagba, és meglapulva időnként felülfertőződik baktériummal. Ha csak antibiotikumot kap, a gomba marad, a panaszok pedig elmúlnak egy időre a következő felülfertőződésig.

        Ezek alapján azt javaslom, keressen fel egy olyan urológia szakrendelőt, ahol katéterrel, sterilen vett mintából akár (baktérium és gomba) tenyésztésre is elküldhetnek vizeletet. Ha a kórokozó jelenléte kizárt, további vizsgálatokra van szükség, amelyet fekvőbeteg intézetben végeznek.

        Üdvözlettel:  Dr. Kocsis István urológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-10 09:07:16; Megválaszolva: 2011. július 29., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: