• kehelykő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy teljesen más okból végzett hasi ultrahang vizsgálatnál megállapították, hogy a jobb vesémben 6 mm-es kehelykő van. Semmi panaszt nem okoz, és a háziorvos csak annyit mondott, hogy majd ne felejtsük el évente ellenőrizni.  Tényleg nem kellene ezzel semmi mást csinálni? A választ előre is köszönöm: egy 56 éves nő.

        WEBBeteg szakértő válasza a vesekő témában

        Valóban, az úgynevezett nyugvó kehelykövek semmilyen panaszt nem okoznak az esetek többségében, mégis több okból mi javasoljuk ezek kezelését. Azon kívül hogy potenciális fertőző forrás lehet (felületén megtelepedő baktériumok miatt), bármikor kimozdulhat, és vesegörcsöt okozhat, melynek tünetei rendkívül hevesek és kellemetlenek lehetnek. Az ilyenkor ajánlott és elfogadott eljárás a testen kívül gerjesztett lökéshullám terápia (ESWL), népies nevén kőzúzás (porlasztás, de hallottam robbantást is). A kezelés éppen egy kissé kellemetlen, de mindenképpen jobb mint egy vesegörcs. Ma már az ország egész területén korszerű "zúzók" állanak rendelkezésre és általában egy napos kórházi benntartózkodással jár. Forduljon területileg illetékes Urológiai szakrendeléshez ahol a kezelésre elő tudják jegyezni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-03 11:45:30; Megválaszolva: 2010. április 03., 11:45

        Tudjon meg többet: vesekő

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot ! A képen látható kiütések, pici hólyagok találhatók a péniszemen, már 1-2 éve. Nem voltam még vele orvosnál sajnos, mert nem fáj nem viszket, igazából csak esztétikai problémát jelent. Amíg óvszert használtam, már akkor is...
        Tisztelt Doktor! Régóta húzódó (kb egy éve) problémáról lenne szó. Először a fitymám duzzanatával (ödéma?) kezdődött. A duzzanat miatt berepedezett a fitymán a bőr, ekkor fordultam urológushoz. Kaptam rá gyógyszert, elmúlt. Hogy mi...
        Tisztelt dr ur!! Van egy három éves kisfiam aki pár hete lett szobatiszta,és amikor pisil ami normál sugaru,szerintem,nem tű vékony,mert tudom,hogy arra figyelni kell,a bőrt is szépen hátra lehet huzni.de viszont mikor állva pisil a bilibe akkor...
        Kedves Doktor Úr! Elnézést, hogy ismét erről kérdezek, de felmerült bennem, hogy a gyakori éjszakai vizelés mögött talán a 10-15 éve meglévő, beágyazódott, panaszmentes 7mm-es vesekövem az ok. 62 éves nő vagyok. Gyulladásom nincs, a...
        Tisztelt Doktor Úr! Vérvételes vizsgálaton FSH 22,3 iu/l eredményt mértek nálam magas jelzéssel, a tesztoszteron 16,74 nmol/L, az LH 6,8 iu/l, a PSA totál 1,47 ng/ml. Egyéb nagy labor értékek mind normálisak. Szűrővizsgálaton kérték a...
        Jó napot kívánok. A kérdésem a következő lenne: Nyugalmi állapotban hátra tudom húzni a makkom(tisztálkodás végett), "közepesen" izgalmi állapotban viszont már nem. Összefügghet ez a teljes merevedés hiányával? "Hagyományos...
        Kedves Dr. Úr, Már egy ideje (pár éve) megjelent egy duzzanat(?) a bal herém alján (gondolom ha fejjel lefel lenne a herém az jelentős fájdalommal járna). A duzzanat tapintásra puha, a mellékherék tapintásához hasonlítanám. Érintésre nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz. Párnapja köldök magasságban jobb oldalt egy szúrófájdalom van, ezzel egy időben merevedési zavarok is jelentkeztek. Várom tanácsát kihez fordulhatok? Köszönettel! Arnold
        Ne tessék haragudni, de az urológus, meg tudja mondani, hogy a helyén van -e a hugycsövem? Megtudja állapítani, hogy nincs-e feljebb, lejjebb, beljebb, kijjebb, a helyéhez képest? A nőgyógyász azt mondta, hogy az nem női nemi szerv, nem rá...
        Tisztelt Doktor Úr! A barátnőmmel való első közösülésre akkor került sor, amikor menstruált, nem használtunk óvszert, és az ezt követő 4-5 nap elteltével fájdalmas vizelés jelentkezett nálam. Gyulladásra gyanakodtam, ezért felszedtem 5...
        30hetes kismama vagyok. A 22.héten egy sztent helyeztek fel,mert a baba elnyomta a vesevezetéket és vesetágulatom lett. Most viszont elviselhetetlen lett a helyzetem pár napja. Szinte 5 percenként kell wc-re mennem. Már alig iszom,hogy a munkahelyemen...
        Nehany napja vesemovet fedeztek fel nalam... Gyogyszeres kezeles alatt allok. A baratnommel "hazaseletet" eltunk es az orgazmus pillanataban nem tavozott egy csepp ondo sem a himvesszombol. Hat elegge megijedtem... Masnap ujra probalkoztun es szinten...
        Üdvözlöm! Az történt, hogy a barátnőmmel előjáték nélkül szeretkeztünk, tehát ő száraz volt. Behatoláskor erős fájdalmat éreztem, majd később észrevettük, hogy a fitymám felső része elszakadt,vérzett. Úgy 1-2 cm-es nyílásról...
        Meglehet műtettni az olyan fitymaféket ami egészen a húgycsőnyílásig felhúzódik?? Engem eléggé zavar, merev állapotba jelentősen feszül. Befolyásolja-e ez a pénisz méretét (esetleg műtét után elképzelhető hogy nagyobb lesz a péniszem)??
        Tisztelt Főorvos úr ! Szűrés céljából vettem részt urológiai vizsgálaton, melynek során hasi UH és laborvizsgálat is történt. Végbélen keresztül történt vizsgálat nem tárt fel rendellenességet. A hasi UH megnagyobbodott prostatát...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A fitymám merev állapotban is túllog a makkomon és egyfajta "ormányt" képez. A fölösleges bőr hútrahúzott állapotban is zavaróan felgyűrődik és gyakorlatilag élvezhetetlenné teszi a közösülést óvszerrel,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Múlthét kedden estem át egy here vízsérv műtéten, ami az orvos szerint jól sikerült. (Előtte volt kétszer /2011 és 2014ben/ laporoscopyas here viszér műtétem---->nyilván ezek a műtétek miatt alakult ki). A herém a...
        Tisztelt Dr.Úr/Nő Vizelési gondjaim már kb 2 éve kezdődtek,sűrű vezelés,és kis szúrós fájás az alhasamban.Voltam az orvosomnál elküldött Ultrahangos vizsgálatra,akkor kiderült,hogy Krónikus prosztata gyulladásom van.Elküldtek...
        Jóestét! Három éves korom óta bal oldalon köldök melletti fájdalmam volt. Mint kiderült 14 éves koromban jobb oldalon egy vese tágulatom volt, pangott a vesém. Ekkor azt mondták majd sok-sok év múlva kell egy rutin kis plasztika kis műtét....
        Üdvözlöm! A péniszemen észlelt problémával fordulok most önhöz.Úgy másfél évvel ezelőtt éreztem először szúró,-égető érzést a húgycsövem elülső részén,-a makkomban.Ez az érzés lassan felfelé vándorolt,majd lassan az egész...