• kehelykő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy teljesen más okból végzett hasi ultrahang vizsgálatnál megállapították, hogy a jobb vesémben 6 mm-es kehelykő van. Semmi panaszt nem okoz, és a háziorvos csak annyit mondott, hogy majd ne felejtsük el évente ellenőrizni.  Tényleg nem kellene ezzel semmi mást csinálni? A választ előre is köszönöm: egy 56 éves nő.

        WEBBeteg szakértő válasza a vesekő témában

        Valóban, az úgynevezett nyugvó kehelykövek semmilyen panaszt nem okoznak az esetek többségében, mégis több okból mi javasoljuk ezek kezelését. Azon kívül hogy potenciális fertőző forrás lehet (felületén megtelepedő baktériumok miatt), bármikor kimozdulhat, és vesegörcsöt okozhat, melynek tünetei rendkívül hevesek és kellemetlenek lehetnek. Az ilyenkor ajánlott és elfogadott eljárás a testen kívül gerjesztett lökéshullám terápia (ESWL), népies nevén kőzúzás (porlasztás, de hallottam robbantást is). A kezelés éppen egy kissé kellemetlen, de mindenképpen jobb mint egy vesegörcs. Ma már az ország egész területén korszerű "zúzók" állanak rendelkezésre és általában egy napos kórházi benntartózkodással jár. Forduljon területileg illetékes Urológiai szakrendeléshez ahol a kezelésre elő tudják jegyezni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-03 11:45:30; Megválaszolva: 2010. április 03., 11:45

        Tudjon meg többet: vesekő

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a bal herém néha szúr (csak egy ponton) van hogy egy évig semmi, de van hogy gyakrabban és mellette olyan mintha vékony "erek" lennének összecsomózva külön a herétől és csak a bal...
        Tisztelt Doktor Úr. Kisfiamnál enyhe letapadást/fitymaszűkületet állapított meg a gyermekorvosunk. Ftorocort kenőccsel kell kenegetni esténként. Úgy tudom, hogy a szteroidos kenőcsöket 2 hétnél tovább nem lehet használni, nekünk viszont 2...
        Tisztelt Doktor úr! A bal herém vagy mellékherém reggeli ébredéskor vagy meleg fürdővízben hosszabb ideig fekvéskor megnagyobbodik , kb. tyúktojás nagyságúra, később visszahúzódik normál méretűre.Más tünetet,vizelési panaszt,...
        TISZTELT DOKTOR ÚR.36 ÉVES FÉRFI VAGYOK.EGY ÉVVEL EZELŐTT VOLT KÉTOLDALI HYDROCELE MŰTÉTEM.ÚGY KÉT HÓNAPJA ÚJRA JELENTKEZTEK A TÜNETEK DUZZADT ,FESZÜLŐ,HERÉK TOMPA FÁJDALOMMAL,KIEGÉSZÜLVE ERŐS HÁT,BORDA, FELHASI PANASZOKKAL.KÉRDÉSEM AZ...
        Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni a merevedési problémámmal kapcsolatban. 68 éves prosztata megnagyobbodással évek óta küszködő beteg vagyok. Rendszeresen évente járok prosztata szűrésre és PSA tesztre. Kb. két éve...
        Kedves Doktor Úr! 80 éves Apukám PSA eredménye 190 lett. Előzőleg kérdeztem Öntől, hogy ez pontosan mit jelenthet. Beigazolódott amit Ön is írt levelében, hogy ez valószínűleg sajnos prosztatadaganat. Azóta megvolt a biopszia mintavétel is,...
        tisztelt dr úr! kb 7 napja van tompa hasfájásom mely hol múlik hol visszatér! nem egy ponton ,inkább bejárva az egész hasterületet ill. lesugárzik teljesen a lágyékig !étvágyam van lázam nincs igaz a széklet inger hiába nagy nem igazán megy...
        Üdvözlöm! Antibiotikumos kezelés következtében gomba jelent meg a szerven. Nem tudom lehúzni a bőrt,mert nagyon fáj, duzzadt, szűkült.Eltekinthetek a tisztítástól, vagy erőltessem. Lehet f.szűkületem, vagy visszaáll minden a régi...
        Tisztelt Dr. Papos István Úr! Szeretném a tanácsát kérni. Magömlés után (akár éjszaka, alvás közbeni, akár maszturbáció utáni) fáradtnak, legtöbbször bágyadtnak érzem magam, koncentrációképességem csökken, gyakran fél vagy 1...
        Jó napot, én azt szeretném kérdezni, hogy a péniszemen a fityma alatt a jobb felén keményedést érzek úgy 3 hónapja és ha erősebben megnyomom akkor fájdalmat érzek, mi lehet az oka mivel néha szeretkezés közben is fáj, de ezt egy...
        Üdvözlöm! Focizom, és december körül egyik edzésen nagyon nagy fájdalmat éreztem az ágyékom körül..pihentem 1 hónapot és 12.-étől edzem viszont intenzív futás, erős rúgás után megint előjön jobb oldalt.. Nem tudom most hogy a herém...
        Kedves doktor úr! A bal vesémben volt egy üregrendszert díszlókáló 65mm átmérőjű Bosniac I. cysta melyet 2014.06.20-án laporoszkópos vesecisztafal rezekcióval eltávolítottak. Bal oldali izomfeszülést és a derekamba kisugárzó fájdalmat...
        Tisztelt Doktor Úr! PSA 70 mcg/l volt. Injekciot fogok kapni,ami csökkenti a tesztoszteront.D-vitamint/50mcg./szedek. Van aki azt mondja, hogy ez növeli a tesztoszteront van aki azt állitja,hogy ez blokkolja a rákos sejteket. Folytathatom szedését...
        Párommal erotikus játék közben hegart /dilatert dugtunk fel a hugycsövembe. A játék közben azt vettük észre hogy vérzek,,ami elég erős vérzésnek bizonyult..valószínűleg a dilator megsértette a hugycsövemet. A kérdésem az hogy ez abelső...
        A jobb herém majd nem a kétszerese a balnak és nem tudom hogy ez a here megnagyobbodás majd a másikkal is meg fog történni és a korral jár vagy esetleg egy here rák. Válaszát elöre is köszönöm!
        November óta szakaszosan jelentkeznek a tüneteim a háziorvosom felfázásként kezeli de félek hogy komolyabb. Csip ha pisilek ;fáj a derekam és az alhasam illetve ott a ahol pisilek ha fekszek ha ülök sétálok akkor néha jobb. Volt mar véres a...
        Érdeklődni szeretnék hogy 17-évesen.mitől lehet hogy pár hete a jobb herém kicsit nagyobb lett mint a másik, észrevehető hogy nagyobb.. úgy sok tünet nincsen, néha kicsit fáj vagyis fura érzés de van oan napokig semmi.. probáltam megtapogatni...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja/4-5/ egy együttlét után felfázásra utaló tüneteim voltak/gyakori vizelési inger, fájdalom a húgycső környékén/ ezek hamar elmúltak cickafarkfű teától. Néhány hét múlva visszatért a...
        Tisztelt Doktor Úr! 9 hónapja volt bal oldali herevisszér műtétem. Azóta nagyon sokszor fáj a herém és a derekam sőt néha még a bal lábamba is kisugárzik a fájdalom. Általában elviselhető a fájdalom de néha eleg erősen belenyilal. Lehet...
        Tisztelt Doktor úr! Az ön véleményét szeretném kérni, hogy egy korábbi sérülésnek milyen következményei lehetnek? 4 éve egy kerékpáros túrán ráestem a bicikli kormányára. Erős ütés volt, a bal here feldagadt utána, elszíneződött...