• kehelykő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy teljesen más okból végzett hasi ultrahang vizsgálatnál megállapították, hogy a jobb vesémben 6 mm-es kehelykő van. Semmi panaszt nem okoz, és a háziorvos csak annyit mondott, hogy majd ne felejtsük el évente ellenőrizni.  Tényleg nem kellene ezzel semmi mást csinálni? A választ előre is köszönöm: egy 56 éves nő.

        WEBBeteg szakértő válasza a vesekő témában

        Valóban, az úgynevezett nyugvó kehelykövek semmilyen panaszt nem okoznak az esetek többségében, mégis több okból mi javasoljuk ezek kezelését. Azon kívül hogy potenciális fertőző forrás lehet (felületén megtelepedő baktériumok miatt), bármikor kimozdulhat, és vesegörcsöt okozhat, melynek tünetei rendkívül hevesek és kellemetlenek lehetnek. Az ilyenkor ajánlott és elfogadott eljárás a testen kívül gerjesztett lökéshullám terápia (ESWL), népies nevén kőzúzás (porlasztás, de hallottam robbantást is). A kezelés éppen egy kissé kellemetlen, de mindenképpen jobb mint egy vesegörcs. Ma már az ország egész területén korszerű "zúzók" állanak rendelkezésre és általában egy napos kórházi benntartózkodással jár. Forduljon területileg illetékes Urológiai szakrendeléshez ahol a kezelésre elő tudják jegyezni.

        Dr. Plósz János
        Dr. Szegedi Krisztián, urológus szakorvos-jelölt
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-03 11:45:30; Megválaszolva: 2010. április 03., 11:45

        Tudjon meg többet: vesekő

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Az utóbbi néhány hónapban a vizeletem nagyon büdös szagú lett, nem szúrós, amely hugyuti fertőzésre utalna, nem is édeskés, amely cukorbetegségre utalna. Inkább olyan, mint egy nagyon erős szagú és büdös húsleves,...
        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Már volt egy kérdésem nem rég. Röviden. 5 évesen műtöttek rejtett herével melyet le is hoztak a scrotumba. Mivel most 23 évesen nem éreztem, hogy lent lenne, elmentem urológushoz, aki nem találta (sem tapintással sem...
        Üdvözlöm! Kb. 3 hete azt vettem észre, hogy munka közben (iroda) ülve tompa fájdalmat érzek a jobb herémben. Üléspozíció megváltoztatása, nadrág igazítása csökkentette ezt a fájdalomérzetet. Asztalcsere miatt eléggé zárt combokkal...
        A bal here felett van időnként duzzanat,mi lehet az oka?
        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Rejtett heréjűséggel (jobb here) diagnosztizáltak gyermekként. Megműtöttek 6 évesen, viszont a műtét nem volt sikeres. Az, hogy miért, nem tudom, a here nem található meg a scrotumban. Voltam urológusnál tegnap,...
        Tiszelt Hölgyem/Uram! Gyerekkoromban diagnosztizáltak nálam rejtett heréjûséget, a jobb oldali herém nem volt a zacskóban. Ezért 5 évesen megmûtöttek, sajnos sikertelen volt és visszaszállt. Most, 23 évesen kezdett foglalkoztatni a gondolat....
        Kedves Doktor Úr! Urológiai vizsgálaton vettem részt, ahol a prosztatára a következőket kaptam. UH: Prostata 34*36 mm, centrálisan hyperdensebb góc. Vesiculak nem tágabbak. A fizikai viszgálat: Prostata gesztenyényi, mirigyes, nem érzékeny...
        A péniszem tövénél van a jobb herém ez nagy baj-e elkel mennem orvoshoz vele már vagy 3 éve biztos úgy van mi lehet a baj ? válaszát előre is köszönöm.
        Kb. 1,5 éve sportolás után/közben érzek szúró fájdalmat a jobb heremben. Megfigyelésem szerint a jobb herém nagyobb is mint a bal. Mi lehet a gond?
        Jó Napot Kívánok Tisztelt Doktornő/Doktorúr Legutolsó leletemen ez áll. A jobb vese 129x38 mm , parenchyma eltérés üregrendszeri tágulat jelenleg nem ábrázolódik. A bal vese 145x39 mm , kettős üregrendszer felmerül. Extrarenalisan...
        Tisztelt doktor (ur)-(no) Kb 1 honapja kezdo"do"tt, a feher kis pontocskak, csipo ,egeto" e'rze's vizeleskor ,es a hasam aljan enyhe fajdalmak . Nem tudom hogy komoly a gond forduljak orvoshoz vagy amit inkabb szeretnek keno"cso"t valamit ha ajanlana ,hogy...
        A bal herém 180 fokban megfordult, legalább is ahogy látom, ez tapasztalható, illetve önvizsgálattal is azt érzem hogy a mellékhere elöl van. A múlthéten már volt ilyen, hajnalban, akkor elmentem ügyeletre, majd be a sürgősségire, ahol...
        Kedves Doktornő|Doktorúr! Kicsivel több mint egy hete kezdődött a problémám. Reggel elmentem a mosdóba, ami égető vizeléssel járt,majd kissé fájdalmat is okozott. Vettem egy forró zuhanyt aminek következtében néhány óra múlva jobban...
        Tisztelt Szakértő! Férjem 50 éves, egészséges, nem iszik, nem dohányzik. Néhány hónapja talán hormonjaim megbolondultak, az eddigi heti 2-3 szeretkezésnél sokkal többet kívánok. Próbálkozunk is a férjemmel, (általában naponta) neki...
        Olyan problémám lenne, hogy azt vettem észre, két hónapja, hogy merevedéskor a péniszem nem "nő meg" akkorára, mint korábban. Eddig átlagos, 14 centiméter hosszú volt teljesen merev állapotban, de most csak 12. Vastagságra sem akkora, mint...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Van egy közeli barátom aki 35 éves. Mint tudjuk a férfiak szégyellik elmondani ha betegek vagy hogy milyen műtétjük is volt. Azonban felfedeztem hogy a jobb alhasi részen felvágták. Ezt sajnos nem tudom hogy here...
        Amikor mozgok (ugrálás,futás) néha megszokott fájdulni a herém, legalábbis azt érzem hogy fáj a hasam alatti, ágyéki rész. Tapintásra csak egy picit fáj a baloldali a másikkal nincs semmi probléma. Érdeklődnék, hogy esetleg ez mire utalhat?...
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a rövid fitymafék szikével való történő meghosszabbítása vagy eltávolítása hogyan zajlik? Hány darab érzéstelenítőt kapok, ezek mennyire fájdalmasak? Kérem írja le részletesen, mert nem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő A vizeletben coli baktérium tenyészett ki tíz az ötödiken csíraszámmal.Alkalmazható a Nitrofurantoin tabletta ha közben szedi a következő...
        Jónapot kívánok! Tegnap este szeretkeztünk a barátnőmmel, és szeretkezés végén a kezével elégített ki amikor azonban hasító fájdalom szúrt a hímvesszőmbe és elkezdet ömleni belőle a vér, nagyon megijedtem és nem tudom mi lehet a...