• kehelykő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy teljesen más okból végzett hasi ultrahang vizsgálatnál megállapították, hogy a jobb vesémben 6 mm-es kehelykő van. Semmi panaszt nem okoz, és a háziorvos csak annyit mondott, hogy majd ne felejtsük el évente ellenőrizni.  Tényleg nem kellene ezzel semmi mást csinálni? A választ előre is köszönöm: egy 56 éves nő.

        WEBBeteg szakértő válasza a vesekő témában

        Valóban, az úgynevezett nyugvó kehelykövek semmilyen panaszt nem okoznak az esetek többségében, mégis több okból mi javasoljuk ezek kezelését. Azon kívül hogy potenciális fertőző forrás lehet (felületén megtelepedő baktériumok miatt), bármikor kimozdulhat, és vesegörcsöt okozhat, melynek tünetei rendkívül hevesek és kellemetlenek lehetnek. Az ilyenkor ajánlott és elfogadott eljárás a testen kívül gerjesztett lökéshullám terápia (ESWL), népies nevén kőzúzás (porlasztás, de hallottam robbantást is). A kezelés éppen egy kissé kellemetlen, de mindenképpen jobb mint egy vesegörcs. Ma már az ország egész területén korszerű "zúzók" állanak rendelkezésre és általában egy napos kórházi benntartózkodással jár. Forduljon területileg illetékes Urológiai szakrendeléshez ahol a kezelésre elő tudják jegyezni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-03 11:45:30; Megválaszolva: 2010. április 03., 11:45

        Tudjon meg többet: vesekő
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy merevedési problémáim léptek fel életem eddigi összes partnerével. Nem tudtam, hogy stressz, szervi probléma, vagy egyszerűen csak a tapasztalatlanság okozta ezért felkerestem urológust aki...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár hete észre vettem a bal oldali herezaszkóm falán egy szemmel látható és kitapintható borsószem nagyságú kemény csomót. A csomó nem okoz fájdalmat. Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szerint mi lehet ez a csomó, s...
        Tisztelt Doktor Úr! Voltam urológusnál de ő csak a kezembe adta a leletet és mondta hogy jelenjek meg a következő vizsgálatnál, de az csak egy hónap múlva lesz és addig itthon ülök idegeskedve hogy mi lesz. Panaszom az hogy vizeléskor nem...
        Jó napot kívánok. Az lenne a kérdésem Én rakatam be vazelint a péniszembe, már vagy 3-4 éve, de ebből kifolyolag lett egy műtétem, kivették belőle a összes vazelint mert fájt, bedauzzadt, váladékozott. 1 évig nem volt semmi bajom, de most a...
        Tisztelt Dr. Úr! Egy komoly problémával küszködök, ami tudomásom szerint már egy jó ideje fenn áll. Az a helyzet, hogy van egy lány akivel ismerkedek, egyszer történt olyan dolog, hogy sokáig csókolóztunk, és egy idő múlva a...
        Merevedéskor a fitymám nem csúszik hátra egyáltalán a makkon sőt teljesen elfedi. Kisebb fájdalom hatására kézzel hátra tudom húzni de akkor kicsit fáj úgy érzem hogy szorít. Mi lehet a probléma és mi a megoldás?
        Urollogiai vizsgálat psa1.75 vizelet csepegésem volt tamsudil 04 kaptam egy dobozzal a 4.nap után nem jött közösülésnél sperma ilyen nem voltmég mi lehet a baj.Vesék épek prosztata nagyobb nem talált semmit az urologus a tamsudil szedését nem...
        Már egy hete hogy néha fáj a vesém. Ez lehet adtól hogy sok cukros ételt és italt fogyasztok? És hogy a gerincem is faj? De ez a fájdalom nem állandó leginkább akkor jön elő amikor ülök.
        Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy édesapámnak szabad szemmel nem látható vért találtak a vizeletében ez az egész tavaly nyáron kezdődött akkor találtak elsőként. Ekkor görcsölt a veséje és belső combba sugárzó fájdalma volt...
        Mi a teendő, mi várható a betegség további ga hasban pathológiás ny.csomó nem észlelhető, gyógyulása érdekében. a bal vese pyelonjában, a kp. kehelycsoportot érintő polypoid jell. kontraszt kiesés látható, alatta PU átmenetben 1,4 cm...