• Kisfiú fitymaletapadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor !

        Két fiam van. A nagyobbik most két és fél éves, még nem jött le teljesen a fitymáján a bőr. Kb. fél éve a Heim Pál Kórházban nagyon durván lehúzta az orvos, ahol sok fehér elhalt hámsejt kijött, de még mindig az egyik oldalt tapadt. Több, mint egy fél évig félt ezek után az összes orvostól. Van ennek gyengédebb módja is, vagy ez ilyen brutális? Hova lehetne még vinni?

        Másik kérdésem, hogy a kisebbik fiam 5 hónapos  múlt és a férjem szerint teljesen le van tapadva, szerinte elég furcsán. Ezzel mit lehet kezdeni, vagy alakul még, ne piszkálják? Sajnos egy hónap múlva megyünk a doktornőnkhöz, de most nagyon zavar.

        Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a fityma témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fityma teljesen 3 éves korra kell, hogy hátrajöjjön. Amennyiben van szűkület a fitymán és ez okozza a hátrahúzási nehézséget gyermeksebészeti szakrendelést érdemes felkeresni. Ha letapadások miatt nem jön hárta teljesen Önnek kell otthon tornáztatnia minden nap. A teljes hátrahúzást, ha nincs szűkület helyi érzéstelenítésben végzik, minimális fájdalommal. 5 hónapos gyemrkenek a tisztántartáson és a napi rendszeresen tornáztatáson kívül nincs egyéb teendő.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-04-17 19:06:23; Megválaszolva: 2010. április 17., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: