• Meddővé tétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! A férfiak meddővé tétele mennyire fájdalmas és hosszadalmas műtét? Mik lehetnek a mellékhatásai? Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Tisztelt Olvasónk!

        A férfi sterilizációs műtét egy kis, helyi érzéstelenítésben végzett műtét, mely során az ondóvezetékeket metsszük el, kötjük és sütjük le.
        A műtét minimális beavatkozást jelent, mellékhatása nincs, illetve egy, de ez is a cél, hogy ivarsejtek a lekötött szakaszon a műtét után nem juthatnak át. Elvégzése szigorú feltételekhez kötött, mivel eredménye végleges és visszaállíthatatlan. A beavatkozásnak tapasztalataink szerint a férfiaknál negatív lelki hatásai is vannak.
        Ezért, ha még előtte áll, és feleségének kifejezett orvosi oka nincs rá, inkább javaslom a fogamzásgátlás egyéb formáját.

        Tisztelettel: Dr. Kocsis István urológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-05 11:46:10; Megválaszolva: 2011. július 29., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: