• Urológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        1 hónapja voltam hasi ultrahangon, ahol 5mm-es követ találtak a jobb vesém alsó kehelycsoportjában. Akkor voltam vizelet vizsgálaton is, és a vizelet üledék vizsgálat a következő lett:6-8 fvs. bakt., nitrit próba: pozitiv.

        Az urológián azt mondta az orvos, hogy a kővet majd szétzúzzák. A vizelet eredményemre pedig azt mondta hogy nem kell vele foglalkozni mert teljesen jó.

        A panaszom csak annyi hogy mindkét vesémben de legtöbbször a jobb vesémben érzek erős lüktetés szerű fájdalmat, a derekam is szokott fájni és az alhasam is, de gyulladást nem találtak a szervezetemben. Most egy hete voltam megint vérvételen a nőgyógyászat által és a vizeletüledék vizsgálat szinte ugyanaz lett: 4-5 fvs., nitrit próba pozitiv lett.

        Lehet hogy én tudom roszzul, de úgy hallottam hogy akinek baktérium van a vizeletében, annak a vizeletét elküldik tenyésztésre és a megfelelő antibiotikumot irják fel.

        Az én vizelet eredményemmel miért nem foglalkoznak? Amit találtak benne az tényleg semmi?

        A vesekőzúzás fájdalmas lesz? Fogok érezni valamit?

        Előre is köszönöm válaszát!

        Üdvözlettel: Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Valóban, ahogy az urológus kolléga mondta, úgy igaz.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus



        Kérdés: 2009-09-02 08:13:55; Megválaszolva: 2009. szeptember 02., 08:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! A problémám 3-4 hete kezdődött. Először csak égető érzést éreztem a péniszemben (folyás nem volt). Ha ülök vagy zárt alsó van rajtam akkor jobban érzem az égető érzést. De mindig érzem. Nincs köze ahhoz, hogy...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Párom nőgyógyászati vizsgálata során a tenyésztés kimutatott egy Candida albicans mikrobát. Az Őt kezelő orvos az alábbi javaslatot tette számomra: "prostata vál. teny.- ill. viz. teny. javasolt." Magamon semmilyen...
        A makkomon nem rég elváltozást észleltem kb. 1-2 hete. Erekció után a makkomon (az alján de még a makkon) egy vékony ér szerűség dudorodik ki. Pár óra múlva nem látszik sőt néha előse jön egy ket napig de amint újra rá "rántok"...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő Olyan kérdéssel fordulok önökhöz amivel nem igen merek máshoz. A problémám a következő: péniszemből fehér színű váladék jön illetve a makknál néha szúr de nem folyamatosan. Vizeléskor nem csíp illetve nem is...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi értékek indokolttá teszik, hogy további vizsgálat céljából, felkeressek egy szakorvost? FPSAR Szabad PSA 0.400 ug/L PSAR Total PSA 0.520 ug/L Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Péter
        Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék,hogy pár hónapja érzékeltem a bal herémben tompa fájdalmat de volt mikor erősebb.Próbáltam önvizsgálatot végezni de én nem tapasztaltam semmi különösebbet fogásra nem fáj nincs meg nagyobbodva ....
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulnék Önhöz,hogy visszatérő hólyaghuruttal küzdök már több mint 3 éve. Az egész egy pielonefritisszel kezdődött,nagyon erős fájdalmaim voltak és véres volt a vizeletem. Levofloxacin...
        Tisztelt Doktor úr / Doktornő ! 20 éves férfi vagyok , körülbelül december óta , szinte minden hónapban az urológiára kellett mennem , mert fájtak a heréim . Egyszer prosztata gyulladásom volt , egyszer pedig kiderült , hogy felgyülemlett a...
        Tisztelt doktor úr / doktor nő! Lankadt és merev állapotban is teljesen és könnyedén vissza tudom húzni a fitymát a makkról, csak annyi, hogy rögtön visszaugrik ha nem fogom a bőrt. Szex közben nem fáj. Semmi gondot nem okoz. Ilyenkor is meg...