• Véres vizelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Édesapám problémájával fordulok Önhöz. Ő 80 éves, kétszer esett át prosztata műtéten, és kb. 5 évvel ezelőtt hólyagdaganattal műtötték. Gyakran vannak alhasi fájdalmai, és egy idő óta véres a vizelete, alvadt vércsomók ürülnek vizeléskor. Járt az urológián, volt vizeletvizsgálat, ultrahang vizsgálat és tükrözés is. nem találtak semmi rendelleneset, kapott antibiotikumot, és Rutascorbint kellett szednie. Egy időre elmúltak a tünetek, de most újra megjelent a probléma. Sajnos, nem akar visszamenni az orvoshoz, attól fél, hogy újra daganata van. A vizsgálat kb. három hete zajlott le, és nem találtak semmit, mint ahogy már említettem. Ön szerint mi lehet a vérzés oka. Válaszát előre is köszönöm. Dönczi Ilona Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a véres vizelet témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Amennyiben három hete volt negatív ultrahang vizsgálat és hólyagtükrözés, nem valószínű, hogy a daganat újult ki. Sokkal inkább banális okai lehetnek a vérzésnek mint például a gyulladás. Sokszor a vérzés hátterében az áll, hogy a beteg véralvadás gátlót kap és emellett egy minimális kis gyulladás is nagyobb vérzést okoz. Javasolt a bő folyadékfogyasztás, egy gyulladáscsökkentő gyógyteát javaslok (kisvirágú füzike). Sajnos az újabb vizsgálatot nem lehet kikerülni, hiszen arról, hogy gennyes-e a vizelet, vagy milyen gyógyszert kell elhagyni, vagy szedni, csak szakorvos dönthet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 13:54:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: