• Fitymaszűkület...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        12 éves kisfiamnak fitymaszűkülete volt, amit többször is hátrahúztak. Mindig vérzett, berepedezett.Sérvműtét alkalmával szóbakerült a körülmetélés is, a gyermeksebész szerint nem volt szükséges. Utolsó ellenőrzéskor azt mondták, minden rendben van vele. Tisztálkodáskor néha még mindig bereped a bőr, amit teljesen hátra tud húzni, bár elég nehezen, és mindig fél is a mosakodástól. A másik probléma, hogy pénisz mérete nem úgy fejlődik mint társainak, nagyon kicsi. Testileg egyébként jól fejlett, átlagos kiskamasz.

        Válaszát előre is köszönöm.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fitymaszűkület témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Sajnos minden berepedésnél heg keletkezik, ami a fitymát tovább szűkíti. Ezért előbb utóbb elkerülhetetlen lesz a műtét. Javaslom, keressenek fel egy urológiai szakrendelést, ahol megvizsgálják a fitymát, eldöntik, hogy elég-e rá gyulladáscsökkentő kenőcs, vagy műtét szükséges. A pénisz méretét is megnézik, illetve lehetőség van nemi hormon szint vizsgálatára.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 13:50:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: