• Korai magömlés kontra családalapítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

              Köszönöm kérdésemre küldött válaszát. Igazából örülhetek is meg nem is a kapott válasznak mert úgy gondolom, hogy jó hogy nem szervi gondjaim vannak viszont nem hangzik túl bíztatóan, hogy lelki problémámra csak hosszas pszichoterápiás kezelés nyújthat csak segítséget. (Főleg így a gazdasági válság időszakában, amikor nem valószínű, hogy tudnám finanszírozni a kezelések alkalmankénti több ezer forintos költségeit)

        Még egy kérdésem lenne. A reggeli merevedés szintén lelki állapot függő vagy hormon és tesztoszteron szinttől függően jelentkezik? Régebben mindennapos volt , de igazából akkor jelentkezik nálam aktívan amikor mind lelkileg, mind pedig szexuálisan pozitív kapcsolatban élek. Létezik, hogy ez is leki tényezőkre vezethető vissza? Ahhoz még "fiatalnak" érzem magam, hogy a korral való hanyatlással magyarázzam a dolgot.

        És még egy utolsó kérdés. :) Olvastam egy levélváltásukat, amelyben az érdeklődő a spermája sárgás elszínződése miatt aggódott. Én is kicsit sárgásabbnak találom a sajátomat, de pár hónapja, amikor egy termékenységi vizsgálaton voltam nem figyelmeztettek semmilyen problémára. E szerint nem ad aggodalomra okot a sárgásabb szín?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel

          

                     Szalai Zoltán

         

        WEBBeteg szakértő válasza a korai magömlés témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Köszönöm válaszát és kérdését! Nincs a köztudatban, hogy az ember egészét kell kezelnünk és ebben bizony a gyógyszergyárak üzleti érdeke és módszere a ludas. Így könnyebb egy betegség tüneteire gyógyszert bevenni, miközben a valódi kiváltó okra nem is akarunk gondolni, mert az sokkal nagyobb erőfeszítést követel tőlünk. Ha van kocsija, képzelje el az alábbit: kigyullad az olajszint jelző lámpa. A mai felfogás szerinti tüneti kezelésnek az felel meg, ha kiköti a lámpát, hogy ne zavarjon. Ez tűnik az adott pillanatban a legolcsóbbnak és legegyszerűbbnek: csak egy drótot kell kihúzni. Közben a motor olaj nélkül végleg tönkremegy. Igaz, olajat venni, vagy a régit lecserélni pillanatnyilag drágább és macerásabb... 
                  Visszatérve az Ön példájára: ha valóban változtatni akar, most érett meg a helyzet, hiszen nem véletlenül írt, emellett a mai gazdasági helyzetben és hosszútávon is az olcsóbb a drágább. A szervezete jelez: kigyulladt a piros lámpa, az Ön döntése, hogyan tovább. 
                  Hajnali merevedés szinte mindenkinek van hosszabb rövidebb időre, csak sokszor nem észleljük, mert akkor még nem ébredünk fel. Az ondó aktuális színe valóban nem mérvadó, hiszen az az összetételétől függ, ami pedig függhet az aktusok gyakoriságától.

        Üdvözlettel:

         Dr. Kocsis István


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-12 17:16:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: