• Vizelet tenyésztés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!

        1 hónapja voltam vérvételen és vizelet vizsgálaton, mert enyhén fájdogált az alhasam. A vizelet eredménye baktériumot mutatott, illetve a vérsejtsüllyedés 28 mm/h lett. A többi eredmény mind jó volt. A háziorvos 250 mg-os ciprofloxacint írt fel, amit 5 napig kellett szednem.

        Most újból voltam vérvételen, illetve tenyésztésre adtam le vizeletet. (nem katéterrel vették le) A tenyésztés enterococcus faecalist mutatott ki, csíraszám/ml: 10.4

        A süllyedés még mindig magas, 29 mm/h. A háziorvos most ismét ciprofloxacint írt fel, de most nagyobb 500 mg-os dózisban és 10 napig kell szednem.

        Kérem adjon tanácsot, hogy érdemes-e beszednem ugyanazt az antibiotikumot, ami már egyszer nem használt, illetve a süllyedés miatt is aggódom, hogy biztos-e, hogy a baktérium miatt magasabb az érték? Hasi ultrahang is készült, az negatív lett.

         

        Köszönettel,

        Anikó

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vizelettenyésztés témában

        Tisztelt Olvasónk!


                Kételyét jogosnak tartom. Javaslom keressen fel egy urológiai szakrendelést, ahol katéterrel vesznek vizeletet, és szükség esetén felírnak egy másik hatásmechanizmusú antibiotikumot.


        Üdvözlettel:

         Dr. Kocsis István

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-11 22:19:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: