• Fáj a vesém, olykor véres a vizeletem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr,

        a problémám az lenne, hogy néha véres a vizeletem, és amióta megszületett a kislányom, aki 6 hónapos, minden nap fáj a vesém. Elmentem a helyi urológiára, ahol vizelet vizsgálat és ultrahangos vizsgálat is volt. A vizeletem rendben volt, az ultrahangon viszont mindkét vesében köveket találtak. A baloldaliban 19 mm-eset, a jobb oldaliban 17 mm-eset. A kérdésem, lehet, hogy ez miatt véres néha a vizeletem, lehet e még a köveket zúzni, vagy csak műtét jöhet szóba? Vagy esetleg lehet, hogy rákos vagyok? A röntgen vizsgálat még nem volt, mert az orvos azt mondta, hogy 3 napig tart míg kiürül a szervezetemből  a kontraxt anyag és még szoptatok, így azt mondta várjak pár hónapot vele. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a vesefájdalom témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Az ultrahang vizsgálattal egyértelmű válaszokat kapunk:- nincs rákja- feltehetően nem a veséje fáj, hanem a gerinc melletti izmok, vagyis a dereka, mivel nyugvó kövek nem okoznak panaszt- a vesékben lévő nyugvó kövek maguktól nem ürülnek ki, de lehet tőlük véres a vizelet.
        - megvárhatja a szoptatási időszak végét és utána meg lehet zúzatni a köveket. A kövek keménységétől függően több zúzás lesz.

        Üdvözlettel:

         

         Dr. Kocsis István

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 16:38:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 06:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: