• Rövid fék - gennyesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Úr!

        Pár napja rövid fék problémával megmütöttek, és az orvos szerint 1-2héten belül teljesen "működőképes" lesz, viszont nembeszélt a gyogyúlás fázisáról. Neogranormon kenőcsöt irt fel, és aztmondta ezzel kenegessem még be nem gyógyul. Azt tapasztaltam a műtét után 1-2 nappal, hogy a seb begennyesedett, fehér gennyszerű anyag veszi körül. Ez normális? Mikorra mulik el? A választ előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fitymafék témában

        Tisztelt Olvasónk!

        A fék műtéti hege akár több hétig is gyógyulhat. A sebe nem gennyes, hanem a sebalap hámosodása során először pörk keletkezik, amit a szivárgó szövetnedvek fellazítanak. A sebfelület egy hét után már tisztul, ahogy a friss hámszövet kialakul. 
                A műtét után egy hétig a sebet nem érdemes áztatni, tehát vastagon kenje be Neogranormonnal, és csak zuhanyozzon úgy, hogy a műtött területet közvetlenül ne érje víz. A kenőcs alatt gyorsabb a hámosodási folyamat. A második hét végétől már kamillás öblítés is jót tehet.
        Üdvözlettel:

         

         Dr. Kocsis István

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 16:44:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 06:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: