• Hererák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot Doktor Nő/Úr!

        23 éves vagyok, és van 1 gondom. Másfél hete lázas lettem, székrekedéssel küzdöttem, és észrevettem közben hogy a jobb oldali herém(önnek bal) érzékeny lett. Pontosabban 1 "csomó"-t fedeztem fel rajta ami tapintásra nagyon érzékeny, fájdalmas lett, talán begyulladt. Vizelésnél fájdalmas csípést éreztem, és esetenként vér is jött. Mára már a betegségem elmult, viszont ez a csomó, ami kb szölöszem nagyságu ottmaradt rajta, viszont már egyáltalán nem fáj. (Sajnos nem tudom hogy ez ott volt e ezelött) A másik herémen is kitapogattam 1 hasonló helyen lévő csomószerűséget, viszont ez kisebb méretű. Nagyon megijedtem mikor olvastam különböző oldalakon, hogy ez a csomó hererák is lehet. Begyulladhat a heredaganat? Esetleg lehet ez herefüggelék (appendix of testis)? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a herefájdalom témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Leírása alapján feltehetően felfázás, mellékhere gyulladás zajlott le. A szőlőszem szerű elváltozás egy kis folyadékkal telt úgynevezett mellékhere ciszta lehet. Mindezt viszont  egyértelműen urológiai ultrahang vizsgálattal lehet tisztázni. Javaslom, keressen fel egy urológiai szakrendelést.


        Üdvözlettel:

         Dr. Kocsis István


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 09:12:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: