• Korai magömlés kontra családalapítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        A tanácsára lenne szükségem, hogy kiutat találhassak és boldog családom lehessen. Sok évi szexuális életem alatt azt tapasztaltam, hogy minden kapcsolat elején nagy zavaromban előfordultak korai magömlések, míg a kapcsolat pozitív előre haladtával beállt az ideális időzítés. Ez kisebb kilengésektől eltekintve működött is.

        Majd miután valamiféle negatív tényező állt be a kapcsolatban az együttlétek alatt megint gyakoriak lettek a korai magömlések és ez oda vezetett minden alkalommal, hogy zavaromban egyre inkább elzárkóztam az együttlétektől.

        Nem tudom, hogy pszichés vagy urológiai problémával küzdök, de szeretnék végre a végére járni mert lassan kezdek kicsúszni az ideális családalapítási korból.

        Kérem segítsen megoldást találni a problémámra hogy mihamarább boldog családfőként élhessem az életem.

        Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Tisztelettel

             Szalai Zoltán

         

        WEBBeteg szakértő válasza a korai magömlés témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Leírása annyira pontos és szemléletes, hogy remélem, hogy az Önhöz hasonló panaszokkal küzdő olvasók szintén látják! Leírásából is egyértelműen látszik, hogy a korai magömlés eredete lelki.
                 Alapja a túlzott megfelelési  kényszer, a mélyben lappangó félelem attól, hogyha nem teljesít, akkor el fogják hagyni. Alapja a szülői neveltetésben és felnőttként egy egész életformában gyökerezik, aminek a központjában a teljesítmény, a megfelelés áll. 
                  Nyilván egy megértő társ egy teherbíró kapcsolatban enyhítheti ezt, de egy felnőtt embert nem változtat meg, csak egy pszichoterapeuta szakember segítségével végzett kemény önismereti munka.

        Üdvözlettel:

         

         Dr. Kocsis István

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 16:40:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: