• Vese/petefészek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!
        Több szakterületet érintő problémám van, lehet, hogy ebben Ön tudna segítségemre lenni:
        46 éves nő, M.Basedow, enyhén túlsúlyos. Menses 1 éve (a hyperthyreosis jelentkezése óta) rendszertelen: 2 hónap-2 hét intervallumban ötletszerűen jelentkezik. Utolsó menses:febr. 16. Cyt. 2008.dec.: P2+ gyulladás. Manuális vizsg. neg., hasi UH neg.

        Most, a peteérés valószínű időpontjában elég erős, jobb alhasra lokalizáló fájdalmat érzek, most már lassan 2. napja. Régebben is jeletkezett hasonló érzés félidőben, de nem ilyen sokáig és erősen. Ez a fájdalom nemegyszer a jobb combba is kisugárzik. úgy tudom, ez a  comb belső felszínébe sugárzó alhasi-deréktáji fájdalom mindig gyanús húgyúti eredetre. Ezenkívül tegnap este alhasból felhasban nyillaló fájdalom is fellépett egy pillanatra. Vesék ütögetésre nem érzékenyek.

        Amennyiben vesekő/homok oka a fájdalomnak miért kb. a lehetséges peteérés időpontjában jelentkezik a fájdalom? Vannak hormonális hajlamosító tényezők? Dupla pyelont és dupla urétert találtak 4 éve iv. pyelográphia során, de csak az egyik urétert látták beszájadzani az vesica urinába. Lehet, hogy a másik uréter rendellenes lefutása- közel a petefészekhez okozhatja a problémámat?
        Van-e teendőm, a bőséges folyadékfogasztáson kívül?
        Bízom benne, tud segíteni nekem.
        Köszönettel:
        Kata

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Az Ön által leírt születési variáns önmagában eltérést, panaszt nem okoz. Nőgyógyászati panaszaitól egy módon tudja elkülöníteni a köves panaszokat: urológiai szakvizsgálattal, illetve ultrahang vizsgálattal.
        Javaslom, keressen fel egy urológiai szakrendelést.

        Üdvözlettel:

         Dr. Kocsis István


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 08:39:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: