• Prosztata műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem, Uram!

        Édesapám túl van egy prosztataműtéten. Húgycsövön keresztül végezték, bemetszés után "lefaragtak" a húgycsövet elzáró prosztatából. Napokig volt hasfalból kijövő cső és húgycsőbe vezetett katéter is. Ez utóbbit pár nappal a műtét után, az előzőt pedig egy héttel vették ki. Ez a kivétel után (30-40 centis cső volt) pár órás görcsöt eredményezett, de NoSpa és Cataflan (és az orvos által felírt, kúraszerű antibiotikum) után elmúlt. Most viszont újabb, nem várt gondok vannak.

        Maga a műtét jól sikerült, se fájdalom, se semmi. Viszont most ismét nem megy a vizelés. Édesapám azt mondja, hogy olyan érzés, mintha egy "dugó" lenne benne, ami a makk végében beáll és ettől csak csöpögve, vagy erőltetve, össze-vissza jön a vizelet. Műtét után egy-két napig javult, a "darabok" és "vérrögök" kijöttek, jobb volt, aztán hirtelen rosszabb. Valami olyasmit is mondott az orvos (akihez többször visszament már a műtét óta), hogy a húgycső végén be is hártyásodott (lehet ilyen?!).

        Kapott vérhigítót is, 10 napig kellett szúrkálnunk, ezt tegnap fejeztük be.

        El van keseredve Apu, mert amúgy sem szerette volna a műtétet (ki szeretné, persze), de muszáj volt, mert nem ürült a vizelet rendesen. Most már rég túl lenne rajta, ehelyett rosszabb, mint volt...

        Az orvossal messzemenőkig meg van elégedve, mert bármikor hívhatja mobilon, odafigyel rá, kedves vele, emberséges; mégis kérjünk mástól szakvéleményt?

        Köszönettel: Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztataműtét témában

        Tisztelt Olvasónk!


             Sajnos Önöknek és a kezelő orvosnak is nehéz dolga van.
             Leírásából kitűnik, hogy a műtéthez a húgycső bemeneti nyílását be kellett metszeni, (feltehetően szűk nyílás miatt) hogy az operatőr az eszközt be tudja vezetni.  Ennek a bemetszésnek  lehetséges  szövődménye, hogy  a nyílás begyullad, beheged. Az édesapja jó kezekben van, ez a dolog meg fog oldódni, csak egy kicsit hosszadalmasan, ami lelkileg megterhelő lehet. (a műtét után a prosztata gyógyulási ideje is legalább két hónap, csak az kívülről nem látszik!) Kitartásra és töretlen bizalomra bíztatom Önöket!

         Dr. Kocsis István

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 18:05:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 10:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: