• Here fájdalom lehet a hidegtől, megterheléstől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        A barátomról lenne szó. Kb 2 napja jelentkezett neki a bal heréjén fájdalom. Először szeretkezés után mondta, hogy fáj. Mivel az adott országban elég sokba kerül egy orvosi vizsgálat, ezért a neten próbáltam utána nézni, hogy mi lehet a baj. Akkor jutottam ide, és jobb is ha erről szakembert kérdezek meg. Azóta is van neki, bár azt mondja, hogy enyhe fájdalma van. Annyit érdemes még tudni, hogy búvár, és aznap dolgozott, amikor először jelentkezett nála a fájdalom. IIyenkor jóval hűvösebb a tenger is. Az eddigi kérdések közt olvastam, hogy ez lehet fizikai erőltetéstől is. Ha van esetleg valamilyen pontosabb magyarázat rá, kérem tudassák velem.

        Előre is köszönöm Válaszát/Válaszukat!

        Üdvözlettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a herefájdalom témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Sajnos  pontosabbat  csak a barátja  heréjének fizikális illetve ultrahang vizsgálatával lehet mondani, minden egyébb csak fantázia. Ilyen panaszokat legtöbbször valóban fizikai megerőltetés okoz. A gyulladás hereduzzanattal és heves fájdalommal, magas lázzal járna. Az esetleges daganatot pedig jól lehet tapintani, mert egy kemény göb, viszont teljesen fájdalmatlanul növekszik.
                Tehát csak a barátja vizsgálata adhat pontos választ.

        Üdvözlettel:

         Dr. Kocsis István


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 09:44:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: