• Vándor kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor úr, Furcsa betegségem van. Pár éve refluxos tünetekkel kezeltek 2 évig. Ez hirtelen, minden ok nélkül megszünt, majd ugyanekkor prostatitissel diagnosztizáltak. Ezt egészen mostanáig kezeltettem, és idônként el is tûnik, de amikor nem ilyen tüneteim vannak, bronchitisre emlékeztetô felköhögôs, mellkasérzékeny tüneteim vannak (a tüdôorvos bronchitiszt diagnosztizált). Abban a pillanatban, amikor ennek a tünetei eltûnnek, rögtön a prostititiszre jellemzô tüneteim jelentkeznek (egy napon belül). Voltam már jónéhány vírusteszten, nemi jellegû vírusom, gombám nincs, bár volt chlamydia, amit kikezeltek (negatív kontroll). A vizeletvizsgálat most negatív, gomba, baktérium nem tenyészthetô ki. Tudna segíteni ezzel kapcsolatban? Tisztelettel: Richard

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztatagyulladás témában

        Kedves Richard!

        Az Ön által említett kórképek különböző szervek betegségeit jelentik. Bronchitis- a hörgő gyulladása, refluxbetegség: a gyomor-nyelőcső határán levő záróizom gyenge működése miatt a gyomortartalom nyelőcsőbe jutását jelenti, a prostatitis pedig a prosztata mirigyeinek a gyulladását jelenti, melyet  húgyuti gyulladások, nemi fertőzések okozhatnak. Ezen betegségek külön-külön, de együtt is előfordulhatnak, tehát nem ugyanazon betegség különböző részeit jelentik. Kezelésük is különböző.

        A dohányzást (ha dohányzik), mellőzze, a visszatérő prosztatitisz gyógyításában  urológus segíthet.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 23:20:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: