• Urológiai fertőzéses panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!
        Véleményét és tanácsát szeretném kérni fertőzéses témában. Elmúlt héten kézhez kapott ondótenyésztés enterococcus fecalis 10/4 pozitív eredményt mutat. Más egyéb baktérium, gomba, stb. nem kimutatott. Panasz, egyéb tünet nincs. A szakorvos Unasyn-t írt fel 2*12 kiszerelésben. Segítségét azért kérem, mert hasonló problémával még sosem álltam szemben, így kicsit nyugtalan vagyok. Tisztelettel kérem a következők tisztázásában:
        1. Mitől ill. milyen úton alakulhatott ez ki?
        2. Milyen következményei lehetnek, kell-e számolni ilyesmivel?
        3. A felírt antibiotikummal (?) mennyire kezelhető? olvastam hogy elég makacs dologról van szó. Lehet-e káros következménye egy elhúzódó gyógyszeres kúrának?
        4. Párkapcsolatomra milyen hatással lehet egy ilyen fertőzés? Szexuális úton elkaphatta-e? (1éve rendszeresen gumi nélkül gyakoroljuk)
        5. Érdemes-e neki is ilyen jellegű vizsgálatot kérnie?
        6. Gyerekvállalást mennyire befolyásol egy ilyen probléma?
        7. II. fokozatú aranyeret diagnosztizáltak kb. 1 éve. Semmi bántó panaszom nincs az aranyeremre, nincs tünet, leszámítva hogy 1 alkalommal véres volt a székletem. A további kezelését ezért nem forszírozom. Lehet ez a fertőzés oka? Kerülhet-e onnan az ondóba bármi baktérium.
        8. Szintén kb. 1 éve a combtövemnél ill. gát tövében egy lágyrészi rendellenesség van. Lelet szerint egy gyulladást kísérő körülírt folyadékgyülem lehet. 23*4*5mm cystosus.
        Lehet ez a ludas a baktérium megjelenésében? Összefüggésben lehet ez az egyébként tünetmentes aranyérrel?
        Laikusként azt gondolom az antibiotikum szedése is akkor célszerű, ha biztosan tudhatom nem hiába szedem. Ezek a leírt problémák lehetnek okai fertőzésnek?
        Fenti kérdések tisztázásával nyugodtabb lennék, ebben nyújtott segítségét előre is nagyon köszönöm!
        Tisztelettel:
        T.

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyuti fertőzés témában

        Tisztelt Olvasónk!

        1. A kapott eredmény, tekintettel arra, hogy ondótenyésztésből történt (az elülső húgycsőben ez a baktérium normál esetben is ott van, az ondóba ez keveredik) a kitenyészett baktérium a patológiásnál kisebb csíraszámban tenyészett ki, és a normál végbélflóra tagja, a lelet önmagában számomra nem igazol gyulladást.


        2. A felírt antibiotikumot nyugodtan szedheti.

        3. Az elhúzódó gyógyszeres kúrának ( ha szükséges) nincs a szervezetre káros hatása, különben nem alkalmaznánk.

        4. A húgyúti gyulladások létrejöttéhez nem kell nemi aktus, vagyis nem nemi úton terjednek, de ilyenkor ajánlott a gumi használata.


        5. A húgyúti gyulladásnak egyértelmű tünetei vannak, ezért, ha valaki tünetmentes, nem szükséges ilyen jellegű kivizsgálás.

        6. A húgyúti gyulladások kialakulásában sokkal inkább az immunrendszer állapota játszik fontos szerepet: minden testi, lelki túlterhelés (munkahelyi stressz, párkapcsolati problémák, szorongás) lerontja az immunrendszer működését, é s azonnal létrejön a gyulladás.


        7. A gyerekvállalást  nem befolyásolja a probléma.

        8. Az aranyeres panaszokkal a sebészet proctológiai szakrendelésén jelentkezzen.

        9. A leírt cystosus képlet a gyulladással nincs összefüggésben.

        Üdvözlettel:

         Dr. Kocsis István

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-18 16:32:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?