• Vesekő vagy egyéb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        Az elmúlt pár napban (kb péntek-szombat óta) vissza-visszatérően fájdalmat érzek a jobb vesém tájékán (annyira nem túl erős, kibírható, de mégis zavaró), mely úgy érzem hogy kisugárzik néha a jobb combomra néha az egész lábamra. Ezen felül viszont a lágyékhajlatban is érzem jobb oldalt (tehát kb a combtő mögött befelé a lágyék irányában) - és ez általában zavaróbban/erősebben is fáj mint amikor a vesében érzem. Szombaton kicsit a gyomrom is émelygett  szerintem ezzel összefüggésben. Vasárnap viszont egyik tünet sem jelentkezett, most azonban újból. Ami még szempont lehet, hogy kb 10 napja amikor a barátnőmmel voltunk, véletlenül kicsit meg lett rántva/húzva a jobb herém, amitől kicsit megijedtem, de fájdalmat nem okozott igazából, meg számtalanszor megtapogattam később is, fájdalmat nem tapasztaltam, csak egy hét elteltével ezt a lágyéki fájdalmat. Lehet összefüggés a két dolog közt? És mi lehet ez?

        Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a deréktáji fájdalom témában

         Tisztelt Olvasónk!

        Leírása alapján egy gerinc melletti izomzatból kisugárzó fájdalma lehet, amely fizikai megterhelés eredménye. Érdemes felkeresni egy urológiai szakrendelést, ahol ultrahang vizsgálattal kizárják a követ és szükség esetén a derekával megfelelő rendelésre utalják.

        Üdvözlettel:  Dr. Kocsis István

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-11 17:40:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: