• Külső nemi szervekkel kapcsolatos problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Urológushoz nem szeretnék elmenni a témával kapcsolatosan terjengő rémtörténetek miatt, illetve nem szeretném, hogy a körülöttem élők tudomást szerezzenek a problémáimról.Ezek a következőek: A péniszem nem képes teljes, 100%-os merevedésre, inkább csak olyan 85%-osra. Ezenkívül nem kerül erekcióba pusztán vizuális ingerek által, hanem ehhez feltétlenül többszöri érintésre van szüksége.(Ettől függetlenül vannak spontán erekcióim.) Nem tudom, hogy ez normális-e. Amennyire emlékszem 12 éves korom körül az erkcióm sokkal erőteljesebb volt. Én arra gondolok, hogy a probléma esetleg pszichés eredetű, mivel 13 éves koromban egy nálam jóval idősebb lány "letámadott" (szex nem volt ugyan), holott én még nem voltam felkészülve erre. A másik probléma az, hogy a jobb herém, a ballal ellentétben, mintha nem működne. Élettelenül lóg le, és mikor az alhasamban behúzom az izmokat( azokat, amik akkor is behúzódnak, ha nevetünk) akkor csupán a bal herém emelkedik fel a pénisz tövéhez, a másik továbbra is csak élettelenül lóg. Ez azt jelenti, hogy felmondta a szolgálatot a jobboldali és már nem is lehet újra üzembe hozni? Az okozhatta talán, hogy hosszabb időn át (már nem) viszonylag szűk alsóneműt hordtam? A harmadik probléma az ondóm állagával kapcsolatos. Nem annyira fehér és átlátszatlan, mint szerintem kéne lennie. Nagy része teljesen átlátszó, és csak kis része tejszerű, de az is viszonylag híg. A negyedik gond, hogy a péniszem alsó részén a tövéhez közel apró, nemviszkető kis dudorok vannak. Ezek feltételezem apró szemölcsök. Jól gondolom? Az utolsó (valószínüleg csak esztétikai vonatkozású) kérdésem pedig az volna, hogy nagyon kicsi szőr magán a péniszemen is nőt(az oldalán), holott úgy tudom, hogy ott nem kéne. Ez esetleg valami kis mutáció lehet? Előre is nagyon köszönöma válaszokat: egy 18 éves fiú

        WEBBeteg szakértő válasza a szexuálitás témában

        Kedves fiatalember!

        Leveléből úgy érzem, hogy túl sokat foglalkozik a nemi szervével, ami korából adódóan részben érthető, hiszen szexuális tapasztalatai még nem elegendőek és aggodalommal néz az esetleges elvárások felé. Orvosilag a leírt bajai egyáltalán nem kórosak. Az erekcióról tudni kell, hogy ezt sokszor komplex élmények okozzák, nem kell, hogy vizuális ingerre valakinek erekciója legyen. Az erekció fokát sem érdemes százalékokban mérni, az izgalmi állapot mértékétől függhet annak mértéke. De ezt a különböző ingerek intenzitása befolyásolhatja. A herék állapotáról annyit, hogy normálisan sem egyforma magasságban álla két here, és azt, hogy milyen mértékben húzódnak fel, azt több tényező befolyásolhatja pl. hideg, szexuális inger, esetleg reflexes mechanizmusok. Az ejakulátum összetétele is változó, mivel több mirigy együttes váladékából áll. Ezek arányait főleg a szexuális élet gyakorisága szabja meg. A here által termelt ondó mellett a kilövellt váladék jelentős részét a prosztata mirigyei adják. Ne dőljön be az illusztációknak!

        A pénisz tövénél sok szőrtüsző és faggyúmirigy található, ezek jelenléte normális. A túlzott aggodalmaskodás és túlzásba vitt önmegfigyelés pszichés problémákat, gátlásokat okozhat. Nyugodjon meg az Ön állapota normális!

        Tisztelettel.

        Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-20 21:36:41; Megválaszolva: 2011. július 29., 07:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?