• Összejöhet a baba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Párommal 1 éve próbálkozunk, de sajnos eddig még sikertelenül!A nőgyógyászom szerint velem minden 100%-ig rendben van(laparoszkópiás vizsgálaton is voltam, mindkét petevezetékem átjárható volt),szerinte a páromnál kell "kutakodni". Férjem is volt urulógusnál, C és E vitamint szed, illetve Andriolt írt fel neki a szakember. 2 hét múlva kell neki visszamenni, amikor is a következő eredményt viszi: Spermatogram: Mennyisége:13 ml pH: 9 Viszkozitás:norm. Motilitás:48/10/42++++ Száma: 18 millió/ml Kérdésem az lenne, hogy ez a "kép" pontosan mit is jelent? Ezzel az eredménnyel mennyi a valószínűsége, hogy összejön a baba? Amennyiben tényleg a férjem spermáiban keresendő a "bajunk",mik a további teendőink, vizsgálatok? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Tisztelt Olvasónk!

        A normál ondómennyiség alsó határa 20 millió/ml, A  progresszív mozgású sejtek aránya legalább 50% kell legyen, abból legalább 25% gyors mozgásúnak kell lenni. Az Ön által leírt spermakép a jó határát súrolja, és még némileg javítható.
        A fogamzásra minden esélyük megvan.Átlagosan két és fél év (!) az idő, ami alatt a fogamzás létreljön, és az andrológus még tud segíteni.

        Üdvözlettel:


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-23 11:49:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 08:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?