• Proszatatagyulladás az okozója a nagyon alacsony tesztoszteron szintnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktór nő/Doktor úr! A mult héten voltam hasi ultrahangon vizeléssel kapcs. probléma miatt.A hasi ultrahangon megállapították, hogy a jobb vese üregrendszere kissé teltebb, de ez nem tűnik kóros mértékűnek.A vesék egyébként szabályosak, illetve egyéb eltérés nem látható. Ezt követően voltam urulógusnál ahol megállapították, hogy több hónapja akár több mint fél éve is, hogy komoly proszatata gyulladásom van.Vérvételen is voltam tesztoszteron szint megállapítása céljából és az eredmény 10,83 nmol/l ami épp, hogy túllépi a min értéket.Gyógyszert erre nem kaptam még mert h nagyon drága lenne állítólag de ha leeseik min érték alá akkor kapok mert úgy olcsó.Nem kérdeztem, hogy esetleg lehetne e valamiféle természetes ill homeopátiás készítményt szednem a tesztoszteron szintem növelése érdekében és ha igen akkor mit javasolna.

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztatagyulladás témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Leírása alapján több dolgot érdemes tisztázni.

        - A tesztoszteront a here termeli, a prosztata gyulladás nincs rá hatással.

        -Amennyiben nincs merevedési zavara, nincs szükség hormonpótlásra.
        - A heveny prosztatagyulladás súlyos vizelési panaszokkal, lázzal  jár, feltehetően önnek  a korral járó jóindulatú prosztatanagyobbodást kísérő kisfokú krónikus gyulladása lehet, ami akár gyógytea (kisvirágú füzike r-e 1 csésze) ivására is javul. 


        Üdvözlettel:


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-19 15:32:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: