• Hólyagtumor után, vizeléskor csíp

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjemnek 1 hete a hólyagjáról valamit levettek /állitólag rosszindulatú daganatatot- de ezt semmiféle Ct vagy labor vizsgálattal nem támasztották alá/ 2 napja vették ki a katétert. Tarvid Richeter filmtablettát kapott gyulladáscsökkentőként. A pénisz vizeléskor ég is és egyébként is fáj /de nem elviselhetetlenül/ de fáj. Kérdésem,hogy ez mennyi ideig fájhat és milyen fájdalomcsillapitot és mennyit lehet bevenni. pl: Kataflán, voltaren doló / egy nem használt, többet belehet venni, egyszerre illetőleg naponta mennyit és hány óránként. Ön mit javasol a fájdalom csökkentésére. Köszönöm P-né

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyhólyagtumor témában

        Tisztelt Olvasónk!

        A férjének feltehetően felületes hólyagnyálkahártya daganata volt, amelyet maradéktalanul eltávolítottak. A CT és tumormarker laborvizsgálatok a hólyagtükrözéshez érdemi információt nem tesznek hozzá, ezért nem mindig végezzük el, csak előrehaladott esetben, amikor felmerül a hólyag környezetére való terjedés gyanúja. 
        A műtét után a hólyagban egy égetett sebfelület marad, emellett a műtét utáni katéterezés gyulladást okozhat. A sebfelület átlagos gyógyulási ideje hat-nyolc hét. Húgycsőcsípés esetén érdemes a kezelőorvosához fordulni, és szükség esetén ír föl antibiotikumot.


        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-16 14:56:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: