• Gyakori éjszakai vizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web Orvos ! Néhány éve kezdődött az, hogy éjszaka egyre többször kellett kimennem vizelni. Mivel már elmúltam 50 éves ezért első helyen egy prosztata megnagyobbodásra gondoltam, ezért elmentem egy urológushoz. Az urológus alaposan megvizsgált (Mind kézi, mind vérvizsgálatot is kért) és szerinte a prosztatám teljesen rendben volt. Ekkor elküldött egy kardiológushoz. A kardiológus szintén lelkiismeretesem megvizsgált (EKG, szív UH, vese artéria stb.), de ő sem talált semmit, ezért visszaküldött az urológushoz. Az urológus ekkor javasolta, hogy csináljunk egy vízmérleget. Mérnem kellett mind a megivott folyadékokat, mind a vizeletet a nap során. Ekkor kiderült, hogy napközben ritkán (2-3-szor ) van vizeletem és rendszerint nem több mint 100 ml. Ugyanakkor éjszaka 3-5-ször alkalmanként 350-450 ml vizelet is lejön. Azaz a nappal megivott (viszonylag egyenletesen elosztott) folyadék mennyiség túlnyomó részét éjszaka pisilem ki. Az urológus ekkor újra visszaküldött a kardiológushoz aki újfent megvizsgált és kijelentette, hogy az én esetem nem az ő szakterülete - akármit is mond az urológus. Annyit még magamról, hogy nem iszom, nem dohányzom igyekszem egészségesen táplálkozni és rendszeresen úszom. Van egy kezelt magas vérnyomásom, és korábban vese, ill. epekővel voltam kórházban. A vesekő panaszaim az utóbbi években megszüntek. Az epe hólyagomat 6 éve eltávolították. Öt éve volt egy kikezelt prosztata gyulladásom. Üdvözlettel: egy tanácstalan beteg

        WEBBeteg szakértő válasza a éjjeli vizelés témában

        Tisztelt Olvasónk!


        Az ön esetében nehéz interneten keresztül választ adni. Leírása alapján éjjel több alkalommal bőven ürít vizeletet, az urológus és a kardiológus is megvizsgálta, nem találtak eltérést. Én mégis az urológusnak adnék igazat, hiszen éjjel vízszintes helyzetben a szív pihen, így tud kiürülni az a vízmennyiség, amely nappal álló helyzetben nem tudott.  Javaslatom az, hogy ne ugyanahhoz a belgyógyászhoz forduljon ismét, akihez már kétszer.


        Üdvözlettel:

        Dr. Kocsis István urológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-18 20:35:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó