• Fertőző?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlet. Olyan problémám lenne, hogy miután a barátnőmmel szeretkezünk, 1-2 nap múlva a hímvesszőmön, főleg a makkon, pattanás szerű apró pöttyök jelennek meg, melyek viszketnek és ha nem vigyázok szaporodnak. A filymán piros viszkető hámló kis területek keletkeznek. Ezek a tünetek 1-1,5 hét alatt általában elmúlnak, de ismét előjönnek szeretkezés után. Mi lehet ez, hogyan lehet megszüntetni ? Fertőző, esetleg a partnerrel van a gond? Kérem segítsen. Előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi betegség témában

        A leírás alapján lehet valóban fertőzésről is szó, akár gomba, akár egyes baktériumok okozhatnak hasonló panaszokat. De lehet akár allergiás reakció is az óvszertől. A fertőzéses eredet egyszerűen kizárható egy vérvételből és húgycsőnyílásból való mintavétellel. A lakhelye szerint illetékes bőr- és nemibeteg gondozóban ezt térítésmentesen elvégzik. Fontos viszont, hogy ne kezeje addig magát, mert bármilyen antibiotikum vagy helyi szer befolyásolhatja az eredményt.

        Dr. Gál Mónika bőrgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-05 15:26:44; Megválaszolva: 2011. július 28., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: